Almanya Oturma İzni Şartları

Almanya oturma izni şartları birçok sebebe göre değişim göstermektedir. Yani Almanya oturma izni şartları incelenirken alacağınız oturma iznine göre seçim yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce şartlara uyup uymadığınız muhakkak incelemeniz gerekmektedir.

Almanya Oturma İzni ŞartlarıPin
Almanya Oturma İzni Şartları

Almanya Oturma İzni Şartları

Oturma izni ve elbette Almanya oturum izni şartları 4 gruba ayrılmaktadır. Bunlardan biri süresiz oturma iznidir. Diğerleri ise süreli oturma izni, AB Mavi Kart ve yerleşim iznidir. Her birinin şartları birbirinden oldukça farklıdır. Bu nedenle kişinin hangisine başvuracağı iyi bir biçimde araştırılmalıdır.

Almanya oturum izni şartları sırasıyla incelenecek olur ise süreli oturma izni ile başlamak gerekmektedir. Süreli oturma izni alabilmek için Almanya’da belirli dönem kalmak için bir sebebiniz olmalıdır. Standart bir oturma izni olarak söz etmek de mümkündür. Muhakkak belirli bir süre sonrasında yenilenmelidir. Çalışma izni de bu gruba girmekte olup özellikle dönemsel çalışmalar bu gruptadır. Bunun dışında aile birleşimi vizesi gibi durumlarda da bu oturma iznin verildiği bilinmektedir. Eğitim durumunda da bu vizeden faydalanılabilir.

Bir diğer oturma ini ise süresiz oturma iznidir. Almanya oturum izni şart arasında şart sayısı en fazla olan bu oturma iznidir. Süresiz oturma izni alabilmek için daha öncesinden muhakkak oturma izni almış olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Almanya’da ortalama 5 sene ve daha fazla yaşamış olmanız gibi şartlar da aranmaktadır. 5 sene oturma izni ile Almanya’da yaşadıktan sonra Almanya oturum izni şartları içerisinden birçoğuna da hala uyuyorsanız Almanya’da süresiz oturma izni alabilirsiniz.

Örneğin bir evlilik nedeni ile oturma izni aldıysanız ve 5 sene sonra boşandıysanız Almanya’da çalışmak ya da mülk almak gibi durumlarınız da var ise boşanmanız durumunda dahi sizlere Almanya süresiz oturma izni verilebilecektir. Almanya oturum izni şartı kişi durumuna göre de değişiklik gösterebilmektedir. Yani sizlerin gelir durumu ve çalışıp çalışmamanız bu açıdan oldukça önemlidir. Aynı zamanda mülkünüzün olup olmaması ya da borcunuzun olup olmaması gibi faktörler fazlasıyla etkili olacaktır.

Oturma İzni Şartları Vize

Bir diğer oturma izni ise AB mavi kart seçeneğidir. AB mavi kart Almanya oturum izni şartı arasından şartları en net olan vizedir demek mümkündür. Sadece 3.dünya ülkeleri denen gruptaki ülkeler içerisinde yer alan ve eğitim seviyesi oldukça yüksek kişiler tercih edilmektedir. Bu gruba Türkiye’de dahildir. Yani çok başarılı bir kariyer hayatınız ve eğitim geçmişiniz var ise ya da iyi okullardan eğitim kabulü aldıysanız bu grupta yer alarak vize alabilirsiniz ancak bu da süreli bir vizedir.

Bir diğeri ise AB kalıcı oturum izni olmaktadır. Bu en üst düzey izin olup burada birtakım şartların sağlanması adeta zorunludur. Almanya oturum izni şartı arasında en zoru olsa da avantajları en fazla olandır. Yerleşim izni ile benzer olması dikkat çekse de ondan farklı olarak tüm AB ülkelerinde rahatça seyahat şansı sunar. Hatta bazı durumlarda o ülkelerde de oturma izni amacı ile kullanılabilmektedir.

Almanya Oturma İzni Şartları S.S.S

Çalışma izni alırken ilk önce hangi izin için başvurmalıyım?
Çalışma izni alırken eğer üst düzey ve farklı bir alanda birtakım başarılar göstermediyseniz süreli oturum iznine başvurmalısınız. Ancak örneğin bir bilim adamı iseniz AB mavi karta başvurabilirsiniz.
Süresiz oturma ve yerleşme izinleri çalışma vizesini içine alır mı?
Evet Almanya’da uzun süre çalışma sonrası yerleşme iznine başvurabilirsiniz. Gelir durumu burada önemli bir faktördür.
Öğrenci olan biri hangi oturma iznini alabilir?
Süreli oturma izni alınır ve bittikten sonra kalmak için geçerli bir sebebiniz yok ise ülkenize dönmeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Alman Vatandaşlığı Mavi Kart

Almanya Mavi Kart Oturma İzni

Almanya Oturma İzni; 25 Detaylı Açıklama

Almanya Oturma İzni Kaç Euro

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
“Almanya Oturma İzni Şartları” üzerine bir yorum
Yorum yapın