Almanya Çalışma İzni Şartları

Almanya Çalışma İzni Şartları; Almanya’da çalışmak isteyen ve bu bağlamda ülkede uzun süre ikamet edecek olanların Almanya çalışma vizesi alması gerekmektedir. Ancak çalışma vizesi alan herkes, çalışma izni elde edememektedir. Bu yüzden bazı durumlarda çalışma vizesi olan kişilere çalışma izni verilmediği de görülmektedir.

Bu ülkede yasal olarak çalışabilmeniz için Almanya çalışma izni şartları kapsamında istenen özellikleri sağlıyor olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde çalışma vizeniz olsa dahi çalışma izni almanız zorlaşabilir. Peki, Almanya çalışma izni şartları nedir?

Almanya Çalışma İzni Almak İçin

Çalışma izni şartları arasındaki en önemli madde öncelikle kişilerin çalışma vizelerinin bulunmasıdır. Çünkü çalışma vizeleri, ülke içerisinde uzun süreli ikamet izni vermektedir. Ve bu izinle birlikte kişi, ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla kalabilir ve oturma izni elde edebilir.

Almanya çalışma izni şartları içerisinde ikinci önemli husus ise, uluslar arası denkliği olan bir diplomaya sahip olmanızdır. Ülkemizde bulunan hemen hemen tüm üniversitelerden alınan diplomaların uluslararası geçerliliği bulunmaktadır. Bu diploma, mesleğinizde çalışmak için yetkin olduğunuzun kanıtı niteliğindedir diyebiliriz.

Almanya çalışma izni şartları arasında yer alan şartlar hangi meslek dalında çalışacağınıza göre farklılık gösterebilir. Örneğin; doktor olarak bu ülkede çalışacaksanız sizlerden özel izin belgesi de talep edilmektedir. Fakat mühendislik alanında çalışacak kişiler için böyle bir talep yoktur. Bu yüzden bu konuda güncel ve detaylı bilgiler almak, sizlere vize işlemlerinde büyük avantaj sağlayacaktır.

Deutschland çalışma izni şartları içerisinde yer alan bir diğer önemli madde ise, genellikle Almanya’daki meslek dallarında olan ihtiyaç yani talep meselesidir. Bu ülkede bazı meslek branşlarında işçi alınması konusundaki talepler daha yüksektir. Bu yüzden çalışmak istediğiniz mesleğin Almanya’da talep gören meslek dallarına ait olması önemlidir.

Almanya çalışma izni şartları arasındaki dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de dil şartıdır. Bu ülkede çalışmak isteyen kişilerde pek çok meslek dalında dil şartı aranmaktadır. Bazı meslek dalları için B1 seviyesinde Almanca dil bilgisi istenirken, bazı meslekler için dil seviyesinin en az B2 aşamasında olması şart koşulmuştur.

Almanya Çalışma İzni ŞartlarıPin
Almanya Çalışma İzni Şartları

Almanya Çalışma Vizesi Almak İçin

Deutschland çalışma izni şartları arasında yer alan en önemli hususun çalışma vizesi olduğunu vurgulamıştık. Bu vize olmadığı takdirde, ülke sınırlarına giriş yapamazsınız. Bu yüzden Almanya çalışma vizesi almak için bazı hususları yerine getirmeniz gerekmektedir. Çalışma vizesi için sizlerden talep edilen evrak listesi aşağıdaki gibidir.

  • En az 1 yıl geçerliliği olan pasaport
  • Kimlik kartı ve fotokopisi
  • Almanya vize başvuru formu (Almanca olarak doldurulmalı)
  • Biyometrik fotoğraf
  • Almanya’daki kurumun ticari sicil kaydı, adresi
  • Tam vukuatlı nüfusa kayıt örneği
  • Adli sicil kaydı
  • Almanya’daki iş verenden gelen iş davet mektubu
  • Kişinin aile bilgileri (anne babaya eşe ve çocuklara ait bilgiler)
  • Mesleki geçmişe dair belgeler (diplomalar, sözleşmeler vs)
  • Almanya’daki iş için yapılan sözleşme
  • Kişinin çalışma süresi, maaş bilgileri

Almanya Çalışma İzni Şartları S.S.S

Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Çalışma vizesinin çıkma süresi yaklaşık olarak 15 ila 30 iş günü arasındadır.
Almanya Çalışma Vizesi Hangi Vize Türüne Aittir?
Çalışma vizesi D tipi ulusal vize kategorisinde yer alır ve ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla ikamet etmenizi sağlar.
Almanya Çalışma İzni İçin Dil Şart mı?
Evet, yukarıda da belirttiğimiz için bu ülkede yasal olarak bir meslek dalında çalışacaksanız en az B1 seviyesinde dil bilginizin bulunması gerekmektedir.
Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın