Almanya’da Hemşire Çalışma Şartları

Almanya’da Hemşire Çalışma Şartları, Yurtdışında çalışmak isteyen kişilerin sayısı günden güne artarken, artık doktor ve hemşire gibi meslek dallarının da yurtdışındaki ülkelerde çalışmak için yönelim gösterdiğini görüyoruz. Bu durum dahilinde hem doktorların hem de hemşirelerin merak ettiği pek çok soru ve konu bulunmaktadır. Bu konulardan ilki de özellikle de hemşireleri yakından ilgilendiren Almanya’da hemşire çalışma şartları nelerdir sorusudur. Konu hakkında detaylı bilgi vermeden önce, hemşirelerin çalışma şartlarının da Almanya’da çalışmak isteyen doktorlarda aranan şartlar ile hemen hemen aynı olduğunu belirtebiliriz.

Almanya’da Hemşire Olmak İçin Neler Gerekli?

Almanya’da hemşire çalışma şartları bu ülkede çalışmak isteyen kişiler tarafından odlukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu yüzden bu konu ile ilgilen kişiler için şartların aslında sanılan kadar zorlu olmadığını belirtebiliriz. Eğer ülkemizdeki üniversitelerin ilgili bölümlerinden aldığınız bir diploma varsa, az sonra bahsedeceğimiz şartlar doğrultusunda, Almanya’da hemşire olarak çalışma konusunda iş bulmaya başlayabilirsiniz.

Almanya’da Hemşire Olmak İçin Dil Şartı

Almanya’da hemşire çalışma şartları konusunda diplomadan sonra en önemli zorunluluğun dil konusunda olduğunu söyleyebiliriz. Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin en az B1 seviyesinde Almanca dil bilgisinin bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde staj ve iş başvurusu için yaptığınız müracaatlar olumsuz sonuçlanabilir.

Eğer yeterli seviyede Almanca dil bilginiz yoksa, bu konuda bulunduğunuz il içerisinde bir kursa kayıt olabilir, buradaki ilgili eğitimleri tamamlayabilir ve daha sonra gerçekleştirilen Telc sınavına katılabilirsiniz.

Burada B1 seviyesinde bir yeterliliğiniz olduğunu kanıtladığınız ve Avrupa Dil Sertifikası aldığınızda Almanya’da hemşirelik için başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz.

Almanya'da Hemşire Çalışma ŞartlarıPin
Almanya’da Hemşire Çalışma Şartları

Almanya’da Hemşire Çalışma Şartları; Başvurudan Sonraki Süreç

Asgari B1 seviyesindeki dil bilginizi kanıtladıktan sonra Almanya’ya geldiğinizde hem dil seviyenizi B2’ye çıkarmak hem de topluma ve mesleğe olan uyum sürecinizi kanıtlamak adına huzurevleri gibi kuruluşlarda çalışacak ve öncelikle buralarda hizmet veremeye başlayacaksınız.

Burada çalışma saatleriniz aylık yaklaşık olarak 160 saat olarak belirlenecektir. Burada çalışırken sizlere sabit bir maaş da verilecektir.

B2 dil kursunu tamamlayıp bu konudaki yeterliliğinizi ilgili sınavlar ile kanıtladıktan sonra, meslek diplomanızın denklik işlemleri ile ilgilenmeniz gerekecektir. Mesleki diplomaların denklik işlemleri ile ilgili işlemleri yöneten ve bu konuda onay veren kurum ise BAMF yani BundestamtFür Migration undFlüchtlinge’ dir.

Onayın arkasından Almanya’da ihtiyaç duyulan bir sağlık kuruluşunda hemşire olarak çalışmaya başlayabilir ve böylece hem yurtdışı deneyimi kazanarak mesleğinizde daha iyi bir statüye sahip olabilir hem de maaşınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

Bu konuda merak ettiğiniz sorular ve Almanya’da hemşire olarak çalışmak için danışmanlık hizmeti almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. İrtibat numaralarımız, web sitemiz içerisinde verilmiştir. Aklınıza takılan her soruyu bizlere yöneltebilir ve sizlere vereceğimiz profesyonel anlamdaki danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak bu ülkede meslek sahibi olma işlemlerinizi daha da hızlandırabilirsiniz.

Almanya’da Hemşire Çalışma Şartları S.S.S

Almanya'da hemşireler ne kadar kazanmaktadır?
Almanya’da hemşireler ya da hastabakıcılar için ortalama ücret saatte 3.322 Euro olarak belirlenmiştir. Ancak farklı illerde ya da farklı eyaletlerde bu ücret konusunda farklılıklar söz konusu olacaktır. Bu yüzden bu konu hakkında kesin bir maaş bilgisi tutarından söz etmemekteyiz.
Türkiye'de sağlık lisesinden mezun olup Almanya'da çalışabilmek mümkün müdür?
Almanya’da sağlık sektöründe çalışabilmek için gerekli şartlar statüye göre değişmektedir. Bu yüzden gerekli şartları (dil, diploma, mesleki yeterlilik vs) sağlıyorsanız, Almanya’daki sağlık kuruluşlarınızda çalışma imkanınız vardır. Ancak bunun için aldığınız diplomalarda mutlaka denklik durumunun yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde bu ülkede bu alanda çalışamazsınız.

İlginizi Çekebilir;

Almanya Oturma İzni Şartları

Alman Vatandaşlığı Başvuru Şartları

Almanya Vize Şartları

Almanya’da Yaşam Ve Çalışma

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın