Almanya’da Yaşam Ve Çalışma

Almanya’da çalışmak isteyen ya da Almanya’da yaşamak isteyen kişilerin bu konu hakkında akıllarında pek çok soru işaretinin bulunması normaldir. Yeni bir ülkeye alışmak, kültürünü ve dilini öğrenmek çok da kolay değildir. Aynı zamanda burada yaşamak için gerekli olan yaşam koşullarının da iyi bilinmesi ve önceden öğrenilmesi önemlidir. Buradan yola çıkarak, Almanya’da yaşamak isteyenlerin Almanya’da yaşam ve çalışma konusunda merak ettikleri pek çok soru bulunmaktadır.

Konu hakkında detaya inmeden önce Almanya’da yaşam ve çalışma koşullarının başta ülkemiz olmak üzere pek çok ülkeden çok daha iyi olduğunu belirtmek zorundayız. Yaşam standartları değerlendirildiğinde kişilerin kazandıkları para, aylık giderlerini rahatlıkla karşılamaktadır diyebiliriz.

Almanya’da Yaşam Koşulları Nasıl?

Almanya’da yaşam ve çalışma koşullarını araştıran birisi için, yaşam standartlarının son derece iyi olduğunu söyleyebiliriz. Üstte de belirttiğimiz gibi, asgari ücret alan biri dahi, giderleri ve maaşını dengede tutabilmektedir.

Almanya’da 16 adet eyalet bulunmaktadır ve bu 16 eyalet dahilinde ülkede 81 adet il bulunmaktadır. Bu 81 adet ilin her birinde yaşam koşullarının farklı olacağını unutmamakla birlikte yine de ülke genelinde gerek konut kiraları, gerekse diğer masrafların alınan maaşlar ile dengede tutulabildiğini söyleyebiliriz.

Almanya’da Konut Kiraları Nasıl? Almanya’da Yaşam Ve Çalışma

Almanya’da yaşam ve çalışma koşulları arasında en çok ev kiraları merak edilmektedir. Almanya’nın başkenti ve aynı zamanda en pahalı kenti olarak görülen Berlin’de ev kiraları; 2 odalı bir ev için 800 Euro’dan, 3 odalı bir ev için ise 1400 Euro’dan başlamaktadır. Bir odalı evler için istenen ücret ise 500 Euro civarındadır.

Asgari ücretin hemen hemen 1600 Euro civarında olduğu bu ülke için Berlin bir miktar pahalı olsa da, asgari ücret üzeri çalışan kişiler için şehir oldukça uygun bulunmaktadır.

Ancak Almanya’nın farklı şehirlerinde ev kiraları çok daha uygun fiyat aralıklarındadır.

Almanya'da Yaşam Ve ÇalışmaPin
Almanya’da Yaşam Ve Çalışma

Almanya’da Çalışma Şartları Nasıl?

Almanya’da çalışmak isteyen kişiler için en çok merak edilen soruların başında bu ülkedeki çalışma şartlarının nasıl olduğu gelmektedir. Almanya’da hemen hemen her alanda işçi alımına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüzden ülkedeki işsizlik oranının düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Almanya’daki çalışma şartları konusunda merak edilen diğer bir konuya gelecek olursak -ki bu da çalışma saatlerdir- ülkenin bu konuda da oldukça kolaylık sağladığını belirtebiliriz. Çünkü Almanya’da yaşayan bir birey için haftada yalnızca 35- 400 saat aralığında çalışma durumu geçerlidir. Eğer ek olarak minijob işi ile de ilgilenecekseniz o zaman bu çalışma saati haftada 50 saate çıkabilmektedir.

Ülkedeki resmi kurumlarda çalışan kişiler için de aynı durum söz konusudur. Fakat çoğu resmi kurum, Türkiye’deki gibi 09.00- 17.00 saatleri aralığında hizmet vermektedir.

Almanya’daki Özel Şirketler

Almanya’da bulunan pek çok özel şirkette çalışma saatleri son derece esnektir. Çalışanlar gün içerisinde işlerine hakim olduğu ve sorumluklarını yerine getirdiği sürece katı kurallar ve katı çalışma saatleri geçerli değildir. Bu Almanya’daki pek çok özel şirket için bu şekildedir. Ancak halen eskiye dönük çalışma saatlerini sağlayan firmaların da bulunduğunu söyleyebiliriz.

Almanya’da Yaşam Ve Çalışma S.S.S

Almanya'da iş bulmak kolay mı?
Almanya’da çalışmak isteyen ve iş arayan kişiler için bu ülkede çalışmak için hemen hemen her sektörde işçi alımı yapıldığını söyleyebiliriz. Yani bu ülkede iş bulmak kolaydır.
Almanya'da en çok hangi alanlarda işçi alımı yapılmaktadır?
Ülkede en çok; bilgisayar mühendisi, elektrik mühendisi, yazılım mühendisi, sağlık çalışanları, inşaat sektörü gibi alanlarda çalışan kişilere ihtiyaç duyulmaktadır.

İlginizi Çekebilir;

Alman Vatandaşlık Hakları

Almanya Mannheim Gezilecek Yerler

Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın