Almanya Hasta Ziyareti Vizesi

Almanya’da bulunan hasta akrabalarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları Almanya hasta ziyareti vizesi almalıdır. Vize başvurusu yapılırken, evrakların tam olması ve gerektiğinde ek evrakların hazırlanması zorunludur.

Almanya hasta ziyareti vizesi alınırken; çok acil durumlarda öncelikli vize işlemleri gerçekleştirilirken, vize ücreti ödemeleri de Schengen vize şartlarıyla aynı şekilde gerçekleştirilir.

Hasta ziyareti vizesi işlemlerinizi gerçekleştirirken; şahsen başvuru yapabilir ya da profesyonel hizmetlerimizin bulunduğu vize başvuru merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece vize başvuru süreciniz çok daha kolay ve prosedürlere uygun şekilde gerçekleştirilir.

Almanya Hasta Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya hasta ziyareti vizesi başvuruları için; Almanya’da hasta ziyareti yapılacak kişinin davet mektubu hazırlaması gerekir. Aynı zamanda istek yazısı olarak da adlandırılan davetiye mektubu, orijinal belge olmalıdır. Fotokopi olarak sunulan davet mektupları, vize başvurularında kabul edilmez.

Almanya Schengen ve AB üyesi olduğu için, parmak izi verilmesi zorunludur. Daha önceden sistemde parmak izi olanlar, bu işlemden muaftır. Çünkü parmak izi, sistemde 5 sene boyunca saklanır.

Aynı zamanda ziyaret vizesinin başvuru evraklarının tam olması ve vize harcı ücretinin de ödenmesi, hasta ziyareti vizesi için yapılması gereken işlemler arasında yerini alır.

Almanya Hasta Ziyareti Vizesi Evrakları

Almanya hasta ziyareti vizesi başvurusu yapılırken, gerekli evrakların hazırlanması en önemli adımdır. Evraklar hazırlanırken, bazı ek belgeler de talep edilebilir. Vize başvurusu için gerekli evrakları standart evraklar ve ek belgelerden oluşur. Bu belgelerin eksikliği, vizenin reddine neden olabilir.

Hasta ziyareti için gerekli evraklar;

  • Pasaport (10 yıldan eski olmamalı, en az 3 ay geçerliliği olmalı ve yan yana en az 2 sayfası bulunmalıdır)
  • Biometrik fotoğraf (3.5×4.5 cm ebatlarında, beyaz arka fonlu ve en az 3 ay önce çekilmiş, hiçbir vize işlemi ya da başka işlemlerde kullanılmamış olmalıdır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (eğer başvuru sahibi evli kadın ise, kızlık soyadının bulunduğu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de alınmalıdır)
  • Nüfus kimlik cüzdanı arkalı önlü fotokopisi
  • Almanya vize başvuru formu (başvuru sahibi tarafından doldurulup ıslak imzalı olarak teslim edilmelidir)
  • Almanya vize davetiyesi (istek mektubu olarak da geçer. Seyahat amacı tam olarak anlatılmalıdır. Davet eden kişinin kimlik bilgileri ile alınmalıdır. Davetiye mektubu davet eden kişinin ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı olmalıdır)
  • Mali durum belgeleri (en az 3 ayı gösterir maaş bordrosu, hesap bakiyesinde en az 4bin TL bakiye olması gerekir. Tüm belgeler ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Almanya vize talebi dilekçesi
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi (vize reddi durumunda iptal olabilir)
  • Vize harcı ücretinin ödendi dekontu
  • Uçuş rezervasyonları bilgisi
  • Eğer çalışmıyorsanız; size sponsor olacak kişilerin kimlik bilgileri ve sponsor olduklarını gösteren teminat belgeleri

Almanya hasta ziyareti vizesi talebinde bulunulurken, destekleyici ek belge olarak; hasta kişinin durumu, sağlık raporları, hastane raporları gibi belgelerin de hazır edilmesi önemlidir. Böylece Almanya’ya seyahat amacının gerçekten hasta ziyareti olduğu ve bunun da doktor raporuyla ispat edildiği gösterilmiş olur.

Almanya Hasta Ziyareti Davetiye Olmazsa Ne Yapılır?

Almanya hasta ziyareti vizesi başvurusunda bulunarak, hasta ziyareti yapmak isteyen Türk vatandaşları; belediyeden onaylanmış orijinal davetiye mektubu sunmalıdır.

Eğer Almanya’da bulunan hasta kişi, belediyeden onaylı orijinal davetiye mektubu alamadığı durumlarda, yine vize işlemleri gerçekleştirilir. Almanya’da bulunan hasta kişi Alman vatandaşı olması durumunda, e-posta yoluyla Almanca olarak seyahat amacı, seyahat tarihleri, kalınacak adres bilgileri ve akrabalık bağının ne düzeyde olduğunu anlatan bir davet mektubuyla, vize başvuru yapılabilir.

Almanya’da hasta tanıdığını ziyaret edecek kişi; çalıştığı firmadan da ek belgeler almak zorundadır.

Firmadan alınacak belgeler;

  • Çalışılan şirketten vize talep dilekçesi (izinli olunan tarihleri içermelidir)
  • İşe giriş bildirgesi ve son 3 aya ait maaş bordrosu (ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır)
  • SGK hizmet dökümü
  • Seyahatin karşılanacağını gösterir banka hesap dökümü

Bu evraklar da hazırlanarak, hasta ziyareti için vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Vize başvurularınızda; vize başvuru merkezimiz aracılığıyla başvuru yaparak, vize başvurunuzun prosedürlere uygun şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Almanya Hasta Ziyareti VizesiPin
Almanya Hasta Ziyareti Vizesi

Almanya Hasta Ziyareti Vize Başvurusuna Red Verilir mi?

Almanya Konsolosluğu vize bölümü memurları; her bir başvuruyu titizlikle inceleyerek sonuçlandırır. Vize başvurularının reddedilme nedenleri oldukça açıktır. Eksik evrak verilmesi, hatalı bilgi sunulması, pasaportun süresinin bitmesi, vize memurlarının seyahat amacıyla ilgili ikna olmaması gibi birçok sebep bulunabilir.

Her ne kadar hasta ziyareti için seyahat yapılıyor olsa da yine de evrakların titizlikle incelenmesi ve gerekli durumlarda red verilebildiği bilinmelidir. Bu yüzden vize başvurusu yaparken; hangi evrakların hazırlanacağı, hangi ek belgelerin verileceği ya da seyahat amacına göre hangi vizenin doğru vize türü olduğu gibi birçok konuda, vize başvuru merkezimizi arayabilir ve başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

Almanya Hasta Ziyareti Vize Ücreti Ne Kadardır?

Almanya Konsolosluğu tarafından her yıl, düzenli olarak vize harç ücretleri güncellenir. 2021 yılında Almanya hasta ziyareti vizesi harç ücretleri 80 Euro olarak belirlendi. Buna göre hasta ziyareti için vize alacak Türk vatandaşları; bu ücreti ödeyerek, ödendi makbuzunu da vize başvuru dosyası içinde sunmalıdır.

Vize harç ücretine aynı zamanda; eğer vize başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapılıyorsa, vize başvuru merkezinin hizmet bedeli de ayrıca eklenir.

Almanya Hasta Ziyareti Kaç Günde Sonuçlanır?

Almanya hasta ziyareti vizesi işlemleri; evrakların tam olarak sunulmasıyla birlikte incelemeye alınır ve hızlı şekilde sonuçlandırır. Gerekli durumlarda hızlandırılmış vize işlemlerinden yararlanılarak, öncelikli vize işlemleri arasında işlem görebilir. Tüm bu bilgiler ışığında vize sonucu ortalama 10-15 gün içinde sonuçlandırılır. Emekliler için Almanya vizesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar bu almanyavisa.com/almanya-vize/emekliler-icin-almanya-vizesi/ linkimizde sizinle!

İlginizi Çekebilir;

Almanya Ziyaret Vizesi

Almanya’ya Davetiye İle Gitmek

Almanya Vize (Schengen) için 25 Detaylı Bilgi ve İpucu

Almanya Vize Evrakları

Almanya Augsburg Gezilecek Yerler

 

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın