Eş Durumundan Alman Vatandaşlığı

Alman vatandaşlığı sadece doğuştan kazanılan vatandaşlıklardan biri değildir. Almanya, ülkesinde farklı sebeplerle kalan kişilere, sonradan vatandaşlık alma hakkı tanımıştır. Yabancı uyruklu kişilerin Alman vatandaşı ile evlenmesi de vatandaşlık başvurusu yapmalarına imkan tanıyan seçeneklerden biridir. Ancak Eş durumundan Alman vatandaşlığı başvurusu doğrudan yapılmaz. Alman vatandaşı ile evlenme veya eşin sonradan Alman vatandaşı olması durumlarında vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişilerin sağlaması gereken birtakım şartlar vardır. Bu şartlar sağlandıktan sonra vatandaşlık başvurusunda bulunmak için evlilik belgesi gibi belgelerle birlikte Almanya konsolosluğuna müracaat edilmesi gerekir.

Alman Vatandaşı İle Evlenme

Eş durumundan Almanya vatandaşlığı almanın iki farklı yolu vardır; Alman vatandaşı ile evlenme veya eşlerden birinin sonradan Alman vatandaşlığına geçmesi. Alman vatandaşı ile evlenen kişilerin vatandaşlık başvurusunda bulunması için sağlaması gereken şartlar daha kolaydır. Öncelikle Alman vatandaşı ile evlenme doğrudan vatandaşlık başvurusu yolu açan bir ihtimal değildir. Almanya, ülkesinin vatandaşı ile evlenen yabancı uyruklu kişiye vize şartı, oturum kartı alma şartı gibi şartlar koymuştur.

Alman vatandaşı ile evlenen kişi Avrupa Birliği vatandaşı değilse ülkede yaşaması için ilk olarak aile birleşimi vizesi almalıdır. Bu şekilde ülkeye gittikten sonra Yabancılar Şubesi’ne evlilik belgeleri, ikametgah adresi belgeleri ile gidilerek oturum izni başvurusunda bulunulmalıdır. Bu işlemler sonucunda evlilik amacıyla Almanya’da yaşayan kişiye 3 yıl süreli oturum izni verilir. Bu süre içerisinde evliliğin bitmesi durumunda ikamet izni iptal edilir. Evliliğin oturum izni alındıktan sonrasında devam etmesi halinde yabancı uyruklu eş, oturum iznini uzatma başvurusunda bulunarak ülkeden süresiz oturum izni alma hakkı elde eder.

Eş durumundan Alman vatandaşlığı başvurusunda bulunulması için başvuru tarihinde kişinin yasal oturum izni olmalıdır. Bununla birlikte Eş durumundan Alman vatandaşlığı şartlarının diğerleri de sağlanmalıdır. Vatandaşlık alacak kişi, ülkede yasal bir şekilde 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır. B1 düzeyde Almanca bilgisine sahip olma, geçimini sağlayabiliyor olma veya masrafları eşi tarafından karşılanıyorsa sponsor gösterme, Almanya yasalarına uygun yaşamış olma ve ülkeye kültürel uyum sağlama şartları doğrultusunda vatandaşlık başvurusunda bulunulabilir.

Eş Durumundan Alman VatandaşlığıPin
Eş Durumundan Alman Vatandaşlığı

Eş Durumundan Alman Vatandaşlığı; Eşlerden Birinin Alman Vatandaşlığına Geçmesi

Eş durumundan Almanya vatandaşlık alınmasının ihtimallerinden biri de eşlerden birinin sonradan Alman vatandaşı olmasıdır. Alman vatandaşı olmak için gereken tüm şartların sağlanması durumunda yabancı uyruklu kişiler Alman vatandaşlığı almaya hak kazanır. Alman vatandaşı olan kişinin ailesi için belirlenen Eş durumundan Alman vatandaşlığı şartları, diğer şartlara göre daha hafiftir.

Eş durumundan Alman vatandaşlığı başvurusunda bulunacak olan kişi, Almanya’da yasal yollarla 3 yıl ikamet etmiş olmalıdır. B1 düzeyde Almanca bilme, Almanya yasalarına göre yaşamış olma, Alman kültürüne uyum sağlama, Almanya yasalarına uygun davranışlar sergileyeceğini kabul etme gibi şartlar doğrultusunda, eşlerden diğerinin vatandaşlık alma hakkı vardır. Eş durumundan Almanya vatandaşlığı başvurusunda bulunacak kişilerin evlilik belgeleri, sponsor belgeleri gibi belgeleri hazırlayarak Almanya konsolosluğuna müracaat etmesi ve vatandaşlık ücretini ödemesi gerekir.

Eş Durumundan Alman Vatandaşlığı S.S.S

Alman vatandaşı ile evlenenler ne zaman vatandaşlık alabilir?
Alman vatandaşı ile evlenen kişilerin evlilik amacıyla oturum izni alması ve ülkede 5 yıl yasal bir şekilde ikamet etmesi ardından vatandaşlık başvurusunda bulunmak hakkı vardır.
Alman vatandaşlığı almak için kaç yıl evli kalınmalı?
Alman vatandaşı ile evlenenlerin 5 yıl ikamet etmesi ve diğer şartları sağlaması durumunda vatandaşlık verilir.
Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için nereye başvuru yapılır?
Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişilerin Almanya konsolosluğuna müracaat etmesi gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Alman Vatandaşlığı Evlilik

Almanya Vizesi Aile Birleşimi | Almanya Vize

Almanya Vatandaşlığı; 25 Farklı Vatandaşlık Konusu

Alman Vatandaşlığı Alma Şartları

Alman Vatandaşlığı Başvuru Şartları

Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın