Almanya’dan Araba Getirmek | Almanya Araba

Almanya’dan araba getirmek mümkündür. Bu ülkede ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları satın aldıkları arabayı getirebiliyorlar. Burada sürekli kullanmak isteyen kişilerin başta ÖTV olmak üzere bazı vergileri ödemesi şarttır. Bunların miktarlarını bilmek önem arz eder.

Almanya’dan Araba Satın Almak Neden Popüler?

Almanya’dan araba getirmek her daim söz konusudur. Bunun öncesinde neden bu ülkeden araç satın almanın son yıllarda çok popüler bir hale geldiğini bilmek gerekiyor. Almanyada araba vergileri oldukça düşüktür. Bir başka ifadeyle ülkemizde taşıt vergileri yüksektir. Bu yüzden birçok kişi bu ülkeden satın alma işlemini tamamlar. Yurtdışında oturumu olmayanlar hiçbir zaman araç satın alamazlar. 185 gün kalma zorunluluğu da kriterlerin içerisinde öne çıkmaktadır.

Almanya’dan Araba Nasıl Satın Alınır?Almanya’dan Araba Getirmek

Almanya’dan araba getirmek için ilk olarak satın alma yapmak lazım . Bu her ne kadar çok kolay bir işlem olarak dikkat çekse de şunlara dikkat etmen önemlidir;

  • Gerek ikinci el gerekse sıfır araç alımı konusunda hiçbir sorun yoktur. Satın alınmasının ardından fatura da olmalıdır. Bu sizden istenir.
  • Almanya’dan araba getirecek olan kişilerin, Türkiye sınır kapısı Kapıkule’de işlem yaparak bu taşıtı gümrüğe sokması gerekmektedir.
  • Gümrük sürecinin tamamlanabilmesi adına mutlaka iki farklı verginin ödenmesi şarttır. Bunlar KDV ve ÖDV matrahı şeklindedir.
  • Aynı zamanda bunun haricinde kalmış ithalat vergileri de ödenmelidir.
  • Tüm bunların ardından Almanya’dan getirilen araç plakası sökülür. Aynı şekilde ruhsatın da çıkarılması esastır.
Almanya'dan Araba GetirmekPin
Almanya’dan Araba Getirmek

Almanya Plakalı Araç Ülkemize Nasıl Getirilir?

Almanya’dan araba getirmek şu kurallara göre yapılır;

  • Almanya’dan satın alınmış olan aracın getirilmesi ve ülkeye sokulmasının sonrasında bunu maksimum 2 sene kullanabilmeniz mümkündür. Ardından yurtdışına çıkmak ve yabancı bir ülkede 185 gün boyuna ikamet etmeniz temel kuralların içerisinde öne çıkar.
  • Bunun yanı sıra Türkiye sınırları içerisinde, getirilmiş olan taşıtın sadece sizin tarafından kullanılması mümkündür. Üçüncü şahıslara izin verilmez. İlgili kriter çok büyük bir önem arz eder.
  • Kiralanması kesinlikle yasak olmasından dolayı ilgili kurala uyum sağlamak şarttır.
  • Aracın ülkemizde kullanım süresi ise maksimum 730 gün olarak belirlenmiştir.
  • Gümrükten geçme işlemi sırasında kesinlikle kimlik kartı, pasaport, sigorta poliçesi, ruhsat gösterilmek zorundadır.
  • Bunun yanı sıra aracın devredilmesi de, belirtilmiş yasalar çerçevesinde söz konusu olmadığından, taşıt sahiplerinin bu kurala azami derecede dikkat etmesi önem arz eder.

Almanya’dan Gelen Araçlara Ne Kadar Vergi Uygulanır? Almanya’dan Araba Getirmek

Almanya’dan araba getirilmesi, birtakım vergilerin de ödenmesi anlamını taşır. 600 cm3 olarak tanımlanmış bir silindiri olan taşıtlar için yüzde 45 oranında bir vergi vardır. Belirtilmiş ücretin mutlaka ödenmesi esastır. 1600 olanlar için ise 70000 ile 120000 TL arasında farklılık gösteren yüzde 50 oranlı bir vergi talep edilir. Bunun üzerine ise uygulana vergi oranının yüzde 60 olduğunu görmekteyiz.

Eğer silindir hacmi daha yüksekse ÖTV vergisi ödenmelidir. Bunun hesaplanmasının sonrasında ortaya çıkan fiyat üzerinden KDV de yatırılmak zorundadır. Bunların tümü her yıl güncellenebilmektedir. Kesinlikle dikkat edilmesi esastır.

Almanya Ulusal Vize Çalışma İzni detayları için;  https://almanyavisa.com/almanya-calisma-izni/almanya-ulusal-vize-calisma-izni/

Almanyadan Gelen Araçlar Satılabilir mi?

Turistik olarak tanımlanmış ve bunun sağladığı kolaylıkların sonrasında alınmış olan bir taşıtın Türkiye sınırları içerisinde satılması gibi bir durum yoktur. Ancak yabancıdan yabancıya olacak şekilde gerçekleştirilecek satış işlemlerine izin verildiğini unutmamak lazım.

Almanya’dan Araba Getirmek S.S.S

Almanyadan araba getirmek mümkün mü?
Almanyadan araba getirmek belli şartlar çerçevesinde mümkündür.
Almanyadan araba getirmek için vergi ödenir mi?
Almanyadan araba getirmek için mutlaka hem ÖTV hem de KDV ödenmelidir.

İlginizi Çekebilir;

Ev Alana Almanya Vatandaşlığı

Kedimi Almanya’ya Getirmek İstiyorum

Ailemi Almanya’ya Getirmek İstiyorum

Almanya Vize Reddi | Almanya Vize Red Sebepleri

5/5 - (1 vote)
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
“Almanya’dan Araba Getirmek | Almanya Araba” üzerine bir yorum
Yorum yapın