Alman Vatandaşlığına Geçiş Ne Kadar Sürer

Almanya, ülkesinde yaşayan yabancı uyrukluların belirli koşullara bağlı olarak vatandaşlık almasına imkan tanıyan ülkelerden biridir. Alman vatandaşlığına geçiş ne kadar sürer: Alman vatandaşlığına geçiş yapacak olan kişinin Alman vatandaşı ile evli olması, anne babasının Alman vatandaşı olması veya ailesinden hiç kimsenin Alman vatandaşı olmaması gibi durumlara göre vatandaşlığa geçiş süresi değişiklik gösterir.

Alman Vatandaşı İle Evlenenler İçin Vatandaşlığa Geçiş Süresi

Alman vatandaşı ile evlenen yabancı uyruklu kişilerin vatandaşlık alması için belirlenen şartlar daha hafiftir. Almanya vatandaşı ile evlenilmesi ardından doğrudan vatandaşlık başvurusu yapılmaz. Öncelikle ülkeye evlilik amacıyla gidildiğinin kanıtlanması ve oturum izni alınması gerekir. Evlilik amacıyla gelen kişilere 3 yıl süreli oturum kartı verilir. Evlilik birliğinin devam etmesi durumunda oturum izninin uzatılması gerekmektedir. Alman vatandaşlığına geçiş ne kadar sürer: Evlilik amacıyla ülkede yaşayan yabancı uyruklu kişinin yasal olarak 5 yıl ikamet etmesi ardından vatandaşlık başvurusunda bulunması mümkündür.

Doğum Yoluyla Çifte Vatandaşlık Alan Kişilerin Alman Vatandaşlığına Geçiş Süresi

Almanya’da doğan çocukların anne ve babası Alman vatandaşı değilse çocuk; çifte vatandaşlık alarak Alman vatandaşı kabul edilir. Çifte vatandaşlık ayrıcalığından 23 yaşına kadar yararlanılabilir. Bu nedenle 18-23 yaş arasında vatandaşlık seçimi yapılması gerekmektedir. Alman vatandaşlığına geçiş ne kadar sürer: 18 yaşını dolduran çifte vatandaşlık sahibi kişiler, 23 yaşından sonra vatandaşlık seçimi yapmalıdır. Vatandaşlık seçimi yapılmazsa Almanya vatandaşlığından çıkarılır.

Alman Vatandaşlığına Geçiş Ne Kadar SürerPin
Alman Vatandaşlığına Geçiş Ne Kadar Sürer

Yabancılar Yasası’na Göre Alman Vatandaşlığına Geçiş Süresi

Yabancılar Yasasına göre Almanya’da yaşayan yabancı uyruklu kişiler; belirli şartları sağlamaları halinde vatandaşlık alma hakkına sahiptir. Alman vatandaşı olmak ne kadar sürer: Alman vatandaşı olmak için ülkede aralıksız 8 yıl boyunca yasal bir şekilde ikamet edilmiş olması gerekmektedir. Bu süre sonunda kişilerin yeterli Almanca bilmesi gibi şartları sağlamaları halinde vatandaşlık verilmektedir.

Yabancılar Yasası’na göre evli birinin Alman vatandaşı olması; ailesinin daha kolay Alman vatandaşlığına geçmesine olanak tanımaktadır. Almanya vatandaşlığına geçiş: Eşi Alman vatandaşlığına geçen kişi, ülkede yasal olarak 3 yıl ikamet etmesi ardından vatandaşlık alma hakkına sahiptir.

Alman vatandaşlığına geçiş yapmak için gerekli şartların sağlanması ve başvuru yapılması gerekmektedir. Almanya vatandaşlığına geçiş: Alman vatandaşlığı başvuruları ardından 10-12 hafta sonra Teminat Belgesi verilir ve vatandaşlığından ayrılan kişi, bu süre içerisinde Alman vatandaşı olabilir.

Ailesinden Biri Alman Vatandaşı Olan Kişilerin Vatandaşlığa Geçiş Süresi

Alman vatandaşı anne veya babanın çocukları doğum yoluyla Alman vatandaşlığı alır; başvuru yapılmasına gerek yoktur. Yabancı uyruklu kişilerin sonradan Alman vatandaşlığına geçmesi durumunda çocukları vatandaşlık başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Almanya vatandaşlığına geçiş : Anne babası Alman vatandaşı olan çocuklar, 16 yaşını doldurmaları halinde ülkede yasal olarak 3 yıl ikamet etmeleri ardından Alman vatandaşlığına geçiş yapabilirler. Almanya vatandaşlığına geçiş: Alman vatandaşlığı başvuru yapılması ardından 10-12 hafta arasında sonuçlanır ve bu süre sonunda Alman vatandaşlığına geçiş yapılır.

Alman Vatandaşlığına Geçiş Ne Kadar Sürer S.S.S

Alman vatandaşlığına geçmek için Türk vatandaşlığından ne zaman çıkılması gerekir?
Almanya vatandaşlığına geçecek kişilere verilen Teminat Belgesinin süresi 2 yıl olduğu için; bu süre içerisinde Türk vatandaşlığından çıkmak gerekir.
Alman vatandaşlığına geçmek için Almanya’da ne kadar kalmak gerekir?
Almanya vatandaşlığına geçecek kişilerin ülkede 8 yıl ikamet etmesi gerekir.
Alman vatandaşlığına geçmek için kaç yıl evli kalmak gerekir?
Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişilerin 5 yıl yasal olarak ikamet etmesi gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Alman Vatandaşlık Nasıl Alınır

Almanya’da Haftalık Çalışma Süresi

Almanya Vatandaşlığı; 25 Farklı Vatandaşlık Konusu

Alman Vatandaşlığı Evlilik

Alman Vatandaşlık Başvurusu

 

Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
“Alman Vatandaşlığına Geçiş Ne Kadar Sürer” üzerine bir yorum
Yorum yapın