Alman vatandaşlığı için dilekçe yazılması ile birlikte vatandaşlık için gereken diğer belgelerin de; Vatandaşlık Dairesine teslim edilmesi gerekir. Bu belgeler; pasaport, gelir belgeleri gibi vatandaşlık için zorunlu olarak gösterilmesi gereken belgelerdir. Dilekçe yazılması ve belgelerin hazırlanması ardından Almanya vatandaşlığı için nereye başvurulur: Alman vatandaşlığı için dilekçe yazan ve gerekli belgeleri hazırlayan kişiler, oturdukları bölgeye en yakın Vatandaşlık Dairesine belgeleri teslim etmelidir. Vatandaşlık Dairesinde belgelerin kontrolü yapılır ve yabancı dil sertifikası yoksa sertifika için sınav yapılır.
Alman vatandaşlığı, yeterli düzeyde Almanca bilinerek alınabilir. Bunun için okul belgesi, yabancı dil kurumlarından alınan herhangi bir belge yeterlidir. Yabancı dil sertifikası yoksa Alman vatandaşlığı başvurusunda bulunacak kişinin Almanca sertifikası yoksa Vatandaşlık Dairesine müracaat ederek sınavlarına katılması gerekir. Bu sınavlar sözlü ve yazılı şekilde yapılır ve kişilerin yeterli Almanca bilmesi durumunda sertifikaları verilir. Bu belge Vatandaşlık Dairesi tarafından başvurunuzun incelenmesi adına kullanılır.
Alman Vatandaşlığı İçin Başvuru
Alman vatandaşlığı başvurusu yapılmadan önce izlenmesi gereken yollar vardır. Almanya vatandaşlığı almak için doğum yoluyla alınması dışındaki tüm ihtimallerde kişilerin; Almanya’da yasal oturum izni olması zorunludur. Evlilik yoluyla oturum izni alınmış ve evlilik sona ermişse; Almanya vatandaşlığı başvurusu için mahkeme sonuçları gibi; belgelerin sunulması zorunludur. Almanya vatandaşlığı için nereye başvurulur: Almanya vatandaşlığı için gerekli şartları sağlayan kişilerin müracaat etmeleri gereken kurum Vatandaşlık Dairesidir.
Alman vatandaşlığı başvuru işlemleri sadece Almanya sınırları içerisinde gerçekleştirilebilir. Kişilerin ikamet ettikleri adrese yakın kurumlara, vatandaşlık başvurusu için dilekçe vermesi ardından işlemler başlatılır. Gerekli evraklar tamamladıktan sonra Almanya vatandaşlığı için nereye başvurulur: Alman vatandaşlığı için evraklarını hazırlayan kişiler Vatandaşlık Dairesine verebilir. Ancak bazı evrakların alınması için farklı kurumlara müracaat edilmesi gerekmektedir.
Alman vatandaşlığına geçmek için başvuru yapan kişilerin ülke vatandaşlığından çıkması gerekmektedir. Bu nedenle başvuru dilekçesi verildikten sonra ülke vatandaşlığından çıkma işlemlerinin gerçekleştirilmesi zorunludur. Almanya vatandaşlığı için nereye başvurulur: Alman vatandaşlığı için vatandaşlığından ayrılacak olan kişiler, ülkelerinin konsolosluğuna müracaat ederek vatandaşlık ayrılma belgesi almalıdır. Bu belge alındıktan sonra Almanya vatandaşlığı için nereye başvurulur: Vatandaşlıktan çıkma belgesi alan kişiler vatandaşlık dairesine teslim ederek başvurusunu tamamlayabilir. Başvuru yapıldıktan sonra kişilere Almanya vatandaşlığına alınma belgesi verilir ve bu belge 2 yıl süreyle kullanılır.
Alman Vatandaşlığı İçin Nereye Başvurulur S.S.S
İlginizi Çekebilir;
Almanya Vatandaşlığı; 25 Farklı Vatandaşlık Konusu