Almanya Mültecilere Vatandaşlık Verme
Almanya’ya ülkesini siyasi ya da sosyal sebeplerden terk ederek gelen birçok ülkenin vatandaşı vardır. Mülteci olarak adlandırılan bu kişiler Almanya’da ikamet etmek istemeleri durumunda sığınma talebi için başvuru yapmaları gerekir. Sığınma talebi değerlendirildikten sonra olumlu görülmesi halinde mültecilere oturum izni verilir. Almanya mülteciye vatandaşlık veriyor mu? Oturum izni olan yabancılar için bazı şartların yerine getirilmesi halinde vatandaşlık verilir.
Almanya mülteciye vatandaşlık veriyor mu? Süresiz olarak oturum iznine sahip olan mültecilere vatandaşlık hakkı tanınmaktadır. Oturum izni almak için de Almanya’da çalışıyor olmak gerekir. Bunun haricinde en az 8 yıldır Almanya’da yaşayan ve çok iyi derecede Almanca bilinmesi şarttır. Süresiz olarak oturum izni sahibi olan kişiler için vatandaşlığa başvurma hakkı vardır. Ayrıca Almanya’nın sosyal hayatına uyum sağlamış olmak, iyi düzeyde Almanca bilmek, maddi durum gibi etkenler vatandaşlığa kabul için oldukça önemlidir.
Almanya mülteciye vatandaşlık verirken Almanya’daki beşeri hayata uyum sağlanmasına önem verir. Sosyal uyum oldukça önemlidir. Sosyal uyumun sağlanması için en az 400 saatlik uyum kurslarına katılmak; ve kursun sonunda yapılan sınavlarda başarılı olmak gerekir. Sosyal uyum kurslarında mesleki eğitim verilmektedir. Bu mesleki eğitimin sonunda da edinilen meslek ile ilgili olarak düzenli bir işe girilmelidir.
Alman Vatandaşlığı İçin Nereye Başvurulur= almanyavisa.com/almanya-vatandasligi/alman-vatandasligi-icin-nereye-basvurulur/
Almanya mültecilere vatandaşlık verirken vatandaşlık başvurusu yapan kişinin maddi durumunu inceleyecektir. Maddi olarak kendine ve ailesini geçindirebilecek düzeyde bir işi olması önemlidir. ayrıca vatandaşlık başvurusu yapılırken çalışılan yerde yasal yollarla çalışıyor olmak şarttır. Kaçak olarak çalışmak ya da Almanya’da kalmak vatandaşlık başvurusunda istenen 8 yıllık süreyi kapsamaz.
Mültecilere Vatandaşlık
Almanya’dan mültecilere vatandaşlık veren ülkelerden birisi olarak vatandaşlık başvurusu yapan bir mültecinin oturum izni aldıktan sonra çocuklar için en az bir ortaöğretim kurumundan mezun olmasını şart koşar. Yani mülteci olarak gelen ailenin çocuğu, mutlaka Almanya’da hemen bir eğitim kurumuna başlamalıdır.
Almanya mülteciye vatandaşlık verirken en az 8 yıl boyunca oturum izni almış olan mültecilere vatandaşlık başvurusu hakkı verir. Ayrıca en az 3 yıl boyunca da süresiz olarak oturum izni almış olan mülteciler de vatandaşlık için başvuru yapabilir. Fakat Almanya mültecilere vatandaşlık başvurusu yapmak için sadece oturum izninin olması değil diğer kriterlerin de gerçekleştirilmesi gerekir.
Almanya Mültecilere Vatandaşlık S.S.S
İlginizi Çekebilir;
Almanya Mülteci Çalışma İzni | Almanya Çalışma İzni
Almanya Vatandaşlığı; 25 Farklı Vatandaşlık Konusu