Almanya Mülteci Çalışma İzni | Almanya Çalışma İzni

Almanya Mülteci Çalışma İzni; Almanya’ya sığınmacı yani mülteci olarak göç eden daha doğrusu iltica eden kişilerin akıllarında özellikle çalışma izni konusunda merak edilen pek çok şey bulunmaktadır. Çünkü devletlerin mülteciler için uyguladıkları prosedürler, ülkeden ülkeye hatta yıldan yıla göre farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden Almanya mülteci çalışma izni konusunda merak ettikleriniz için yazımızın tamamını okuyabilirsiniz.

Almanya mülteci çalışma izni ile Almanya iltica çalışma izni ya da sığınmacı çalışma izni gibi kavramlar ve izinler aynı anlama gelmektedir. Bu her üç terim için çalışma izinleri, ilgili yasalar ile belirlenmekte ve belirtilmektedir.

Almanya mülteci çalışma izni verilmesi için öncelikle sığınmacı yani mülteci olan kişilerin ikamet süresine bakılmaktadır. Mülteci olarak ülkeye giriş yapan kişiler öncelikle kabul merkezlerine yerleştirilmekte ve bu merkezler belirli şartlara, belirli seviyelere göre çeşitli izinlere sahip olabilmektedir.

Almanya Mülteci Çalışma İzni; Çalışma Yasağı Olmayan Kişiler İçin Çalışma İzni

Deutschland mülteci çalışma izni alınabilmesi için öncelikle buraya iltica eden kişilerin çalışma yasaklarının bulunmaması gerekmektedir. Çalışma yasağı bulunan bir sığınmacıya Deutschland mülteci çalışma izni verilmez.

Bu yüzden yukarıda bahsettiğimiz üzere, hem kabul merkezlerindeki seviye hem de sicil kayıtlarınızın ve ülkeye geliş sebeplerinizin değerlendirilmesi yapılarak çalışma yasağınız da olmadığı takdirde çalışma izninizi alabilirsiniz.

Fakat bunun için de bazı şartlar ve durumlar söz konusudur. Örneği, Deutschland mülteci çalışma izni konusu, kabul merkezlerinde kalan sığınmacıların burada en az 3 ay ikamet etmesi ile gündeme gelir. Yani üç aydan az bir süredir bu ülkede iltica yolu ikamet eden kişiler için çalışma durumu ve izni söz konusu değildir.

3 aylık süreç sonrasında kabul merkezlerinden 2. yerleşim bölgesine geçiş yapamayan kişiler, bir üç ay sonra tekrardan değerlendirilir. (toplamda 6 aylık süreç) Bu değerlendirme sonucunda duruma olumlu bakılır ve eğer iltica eden kişinin reşit olmayan çocukları da varsa o zaman Deutschland mülteci çalışma izni alabilir. Fakat, reşit olmayan çocukları bulunmayan kimse 6 ay sonra değil 9 ayın sonunda tekrar değerlendirilecektir. Eğer değerlendirme sonucu olumlu yanıt alınmış ise; o zaman bu kişilere de çalışma izni ve aynı zamanda ikamet izni de verilmiş olacaktır.

Oturma izni alan kişiler genellikle çalışma izni de alabilmektedir. Hatta bu durum oturma izni belgesinde de çalışma izni bulunduğuna dair bir ibare şeklinde belirtilmektedir.

Peki, mülteciler için oturma izni ya da çalışma izni gibi izinlerde yetkili merci kimdir?

Genelde bu tip durumlarda mülteciler için gerekli olan kararlar, Almanya Yabancılar İdaresi (Dairesi ) tarafından verilmektedir. Çalışma izni alabilmek için mutlaka ve mutlaka bu kurumun onayının bulunması gerekmektedir.

3 ayı tamamlayan kişiler, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra Deutschland mülteci çalışma izni almaya başlayabilirler. Ancak üç ayın sonunda kesin olarak çalışma izni alınması garanti bir durum değildir.

Almanya’da mülteciler yani sığınmacılar için verilen izinler ve bu konuda kararlaştırılan yasalarda belirli dönemlerde; değişiklikler ya da güncellemeler meydana gelmektedir. Bu yüzden bu konuda bilgi sahibi olabilmek adına; doğru ve güvenilir kaynaklardan araştırma yapılması büyük önem taşır.

Almanya Mülteci Çalışma İzni | Almanya Çalışma İzniPin
Almanya Mülteci Çalışma İzni | Almanya Çalışma İzni

Almanya Mülteci Çalışma İzni S.S.S

Almanya Mülteci Çalışma İznim Reddedildi, Bunun Nedeni Ne Olabilir?
Yabancılar Dairesi’ne göre bunun pek çok sebebi olabilir. Çalışma izni için gerekli olan şartlardan birini sağlamadığınız ya da bu konuda şüpheci olunduğu takdirde; çalışma izni konusunda sorun yaşanabilir.
Almanya Mülteci Çalışma İzni Başvuru Sonucuna İtiraz Edebilir miyim?
Evet, sonucunuz olumsuz olarak gelmiş ise bu konuda itiraz edebilme hakkınız vardır.
İtiraz İçin Destek Almam Gerekli mi?
İtiraz dilekçesini sunmak adına bir avukattan yararlanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

Almanya İltica Çalışma İzni

Almanya Mültecilere Vatandaşlık | Almanya Vatandaşlık

Almanya’da Çalışmak İçin Danışmanlık

Almanya Çalışma İzni 25 Adımda Kapsamlı Rehber

Almanya’ya Davetiye İle Gitmek

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
“Almanya Mülteci Çalışma İzni | Almanya Çalışma İzni” üzerine bir yorum
Yorum yapın