Almanya Evlilik Vizesi

Almanya’da yaşayan eşinizle evlilik yapmak ve sonrasında Almanya’da yaşamaya karar verdiğinizde Almanya evlilik vizesi adımları gerçekleştirilir. Yalnızca eşinizle evlenmeyi istemek Almanya’ya giriş hakkını vermez.

Almanya evlilik vizesi işlemlerinizde, belgelerinizin doğru şekilde hazırlanması ve başvuru sürecinizin başarılı geçmesi için; vize başvuru merkezimiz size profesyonel hizmet sunar.

Almanya Evlilik Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya’da yaşayan nişanlı kişiler ha ya da hayatlarını birleştirmek için Almanya’yı tercih eden çiftler, Almanya evlilik vizesi başvurusu öncesi, bazı şartları yerine getirmelidir.

Aynı cinsiyetten kişiler de evlilik için başvuru yapabilir. Bunun için ilk olarak Alman nüfus dairesine başvuru yapılır. Yurtdışında yaşayanlar ise evlilik amacıyla vize başvurusu için Alman elçilik ya da konsolosluğuna başvuru yapar.

Evlilik vizesi için;

  • Evlilik akdinin gerçekleştirileceğine dair nikahın yapılacağı tarihin yazılı şekilde teyit edilmesi
  • Tarafların basit Almanca dil bilgisine sahip olmaları
  • Almanya’da ikamet eden tarafın; ikamet unvanı ve ulusal pasaportunun fotokopisi

Bunun yanında bireysel olarak da bazı ek belgelerin hazırlanması gerekir.

  • Evlenmemiş durum belgesi hazırlanmalıdır.
  • Eğer daha önce bir evlilik gerçekleşmiş ve boşanma olmuşsa; boşanıldığına dair kesin kararın bulunduğu mahkeme kararı ve bu kararın temyiz edilemeyeceğine dair belgenin verilmesi gerekir.

Sınav bölümünün de tamamlanmasının ardından Yabancılar Kayıt Bürosu tarafından verilecek yanıt, yabancı misyona verilerek, vize verilip verilmeyeceğine karar verilir.

Almanya’ya Turist Olarak Giderek Evlilik Yapılabilir mi?

Almanya’ya turist olarak giderek evlilik yapılabilir. Evlenmek isteyen kişiler, Almanya evlilik vizesi ile Almanya’ya giriş yapabilir. Ancak ilk olarak evlenmek isteyen kişiler, nüfus müdürlüklerine başvuru yapar.

Evlilik için gerekli belgelerin değişiklik göstermesi ve evlilik sırasında kendi ülke kanunlarının dikkate alınması önemli noktadır. Evlilik işlemlerinde, her iki taraftan da evrak istenir.

Standart vize evraklarının yanında evlilik vizesi için istenen ek evraklar;

  • Eşlerden birinden; adına evlenme başvurusunda bulunabileceği yetki belgesi, diğer eşten ise diğer eşe ait bilgilerin bulunduğu evlenme bildirim katılım belgesi (bu belge tam olarak doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır)
  • Türkiye doğumlu kişiler için, uluslararası doğum kayıt örneği Formül A belgesi hazırlanır ya da doğum kaydının tasdik edilmiş sureti verilir.
  • Vatandaşlığa alınma belgesi, vatandaşlık belgesi
  • Pasaportlarda kimlik bilgileri ve yetkili makamın yazılı olduğu sayfaların tasdik edilmiş fotokopileri
  • Evlilik yapacak Türk vatandaşının, daha önceden bir evliliği varsa; yaptığı bu evliliğin bitirildiğine dair boşanma kararı ya da ölüm varsa ölüm belgesi, tercüme edilmiş haliyle ve kesinleşen şerhi ile sunulmalıdır.
  • Evlilik yapacak Alman vatandaşının daha önceden bir evlilik yapmış ve boşanmışsa; yetkili Alman Eyalet Dairesi tarafından verilecek yabancı boşanma kararına ilişkin tanıma belgesi verilir.
  • Tarafların ikamet ya da yerleşim belgesi
  • Daha önceden Almanya’da bir ikamet bulunuyorsa ve artık bu ikamette yaşanmıyorsa; bu ikametin iptal ettirildiğine dair belge verilir.
  • Türk vatandaşı olan kişi; Türkiye’de nüfus müdürlüğünden, evlenme ehliyet belgesi almalıdır.

Bunun yanında evlilik töreninde çiftlerden ya da şahitlerden birinin Almanca bilmemesi durumunda, nikahta tercüman bulundurulması şartı vardır. Bunun masrafları ise, evlenecek çift tarafından karşılanır.

Almanya Evlilik VizesiPin
Almanya Evlilik Vizesi

Almanya’da Yaşayan Türk Vatandaşı ile Evlilik Nasıl Gerçekleşir?

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşıyla evlilik gerçekleştirmek isteyenler, bazı prosedürleri yerine getirirken; Almanya evlilik vizesi şartlarını da uygulamalıdır. Almanya’da evlilik gerçekleştirecek kişiler Alman vatandaşı değilse; tarafların vatandaşı olduğu devletin hükümeti tarafından yetkilendirilen konsolosluk memuru ve devlet hukukuna uygun şekilde belirlenen nikah memuru tarafından nikah akdi gerçekleştirilir.

Almanya’da Türk vatandaşıyla evlilik yapacak kişinin bazı koşulları sunması gerekir. Türk vatandaşının Almanya’da ikameti olması gerekir. Bunun yanında Almanya’da resmi olarak evli sayılabilmek için, nikahın resmi olması gerekir.

Resmi nikahın olmaması durumunda yasalar önünde evlilik geçerli sayılmaz. Almanya’da bulunan yabancı vatandaşlar da Almanya sınırları içinde kendi büyükelçiliklerinde evlenebilir.

Almanya’da sadece evlendirme memurları tarafından nikah kıyılabilir. Alman evlendirme memurluğunda nikahın kıyılabilmesi için, evlilik talebi yapılmalı ve bunun öncesinde nüfus idaresine bildirimde bulunulması zorunludur.

Almanya’da yetkili evlendirme dairesinin, ikamet edilen bölgeye bağlı olan evlendirme dairesi olduğu unutulmamalı ve başvurular oraya yapılmalıdır.

Alman Vatandaşı ile Evlenip Almanya’ya Nasıl Gidilir?

Alman vatandaşı ile evlenerek Almanya’ya gitmek için, bazı bilgileri önceden bilmenizde yarar vardır.

  • Nüfus dairesinde evlilik kaydı için, her iki tarafın da şahsen başvuru yapması gerekir. Eğer taraflardan biri gelmezse, diğer kişiye vekaletname verebilir.
  • Evlilik için, tüm belgelerin hazır olduğu ve şartların yerine getirildiği, nüfus dairesi tarafından kontrol edilir.
  • Tarafların Almanya’da kendi geçimlerini sağlayabileceği garanti edilmiş olmalıdır.
  • Taraflar, 18 yaşını bitirmiş olmalıdır.

Almanya evlilik vizesi için tüm başvurular; Alman Konsolosluğu’nda ve nüfus müdürlüğünden, evlilik için gerekli olan belgelerin onaylı şekilde alınmasından sonra gerçekleştirilir.

Almanya Evlilik Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Almanya’ya yapılacak her türlü vize başvurusu, kendi kategorisi içinde değerlendirilir. Bu yüzden Almanya evlilik vizesi başvurusu da buna göre değerlendirmeye alınır. Normal şartlarda Almanya vizesi sonuçlanma süresi 15 iş günüdür.

Diğer yandan evlilik vizesi ve diğer vize türlerinin başvuru sonuçlarının alınma süresi ise; ek belgelerin talep edilmesi, eksik belgelerin tamamlanması gibi durumlarda 90 günü bulur.

Alman Vatandaşı ile Ne Kadar Evli Kalınmalıdır?

Almanya evlilik vizesi alarak evlilik akdini Almanya’da gerçekleştiren yabancı uyruklu vatandaşlar ve Türk vatandaşları, belirli süresiz oturum iznine sahip olur. Türk vatandaşı yanında işçi statüsünde bulunan eş ve çocukların, 3 yıllık birlikte yaşamalarıyla birlikte; dil ve geçinecek para şartı aranmadan süresiz oturum alabilir.

Buna göre; Almanya’da eşinin yanında 3 yılı tamamlayanlar, Yabancılar Dairesi’ne başvuru yapar. Alman vatandaşı ile evlenen Türk vatandaşlar oturum hakkı alarak, Almanya’da ikametlerine devam edebilir. Almanya vize evrakları hakkında daha detaylı bilgi almak için burayı almanyavisa.com/almanya-vize/almanya-vize-evraklari/ tıklayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;


Alman Vatandaşlığı Evlilik

Almanya Oturma İzni Evlilik

Almanya Vatandaşlığı; 25 Farklı Vatandaşlık Konusu

Almanya Vize (Schengen) için 25 Detaylı Bilgi ve İpucu

Alman Vatandaşlığına Geçiş Ne Kadar Sürer

Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
“Almanya Evlilik Vizesi” üzerine bir yorum
Yorum yapın