Alman vatandaşlığı alma şartları yerine getirilirken, oturum yasalarını göz önünde bulundurmak ve belirlenen koşullarda dil yeterliliğine sahip olunması gerekir. Ayrıca finansal durumu gösterir belgeler, başvuru sırasında sunulmalıdır. Alman vatandaşlığı alma şartları çoğu zaman zorlayıcıdır ve bu zorlayıcılık içinde eski vatandaşlıktan çıkma koşulu da vardır. Sığınmacı ve tanınmış mülteciler, çifte vatandaşlık alabilir. Eğer ülkede devam eden bir zulüm varsa ve bu durum kontrollerden sonra zulmün devam ettiği ispat edilmişse, eski vatandaşlıktan çıkma zorunluluğu aranmaz. Bazı istisnai durumlarda Alman vatandaşlığı alma şartları karşılanmıyorsa, istisnai durumlar göz önünde bulundurulur ve gerekli koşulların sağlanmış olması gerekir. Eğer vatandaşlık şartları karşılanmıyorsa; Eğer bu şartlar karşılanmıyorsa; ciddi bir hastalığa sahip olmanız ya da bedensel bir engelin bulunması, yaşlılıktan dolayı çalışamıyor olmanız gerekir. Alman vatandaşlığı alma şartı içinde, Alman vatandaşlığı için test vardır. Bu test 33 sorudan oluşur ve başarılı olabilmek için, en az 17 adet sorunun doğru bilinmesi gerekir. Sınav süresi 1 saattir. Sınav sonrasında başarılı olunursa, vatandaşlık sertifikası verilir. Almanya vatandaşlığı alma şartı arasında en önemli kriterler arasında, dil yeterliliği gelir. En az B1 seviyesinde Almanca dil yeterliliği olması gerekir. Dil yeterliliğinin kanıtlanacağı herhangi bir belge ya da sertifika yoksa; vatandaşlık makamı tarafından verilen devlet dil sınavına girilebilir. Bu yüzden Almanca dil yeterliliğinin muhakkak olması ve bu konuda kanıt sunulması, son derece önemlidir. Almanya vatandaşlığı alma şartı arasında vatandaşlık testi en önemli kriterlerden bir tanesidir. Ancak bazı istisnai durumlarda vatandaşlık testine girme şartı aranmaz. Hastalık, bedensel engel ya da yaşlılık durumu, 16 yaş altında olmak, Almanya üniversitelerinde hukuk, siyaset ya da sosyal bilimler alanlarında yüksek öğrenim görmek ve derece almak durumunda, vatandaşlık testine girme zorunluluğu aranmaz. İlginizi Çekebilir; Almanya Vatandaşlığı; 25 Farklı Vatandaşlık Konusu Alman Vatandaşlığı Başvuru Şartları Vatandaşlık Almanın Şartları Nelerdir?
Alman Vatandaşlığı için Eski Vatandaşlıktan Çıkma Şartı Var mıdır?
Alman Vatandaşlığı Alma Şartları Karşılanmıyorsa Ne Yapılır?
Alman Vatandaşlığı İçin Test Kaç Puanla Geçme Şartı Vardır?
Alman Vatandaşlığı için Gerekli Dil Yeterliliği Şartı Yerine Getirilemiyorsa Ne Yapılır?
Alman Vatandaşlığı Alma Şartları; Vatandaşlık Testine Girme Şartı Var mıdır?
Alman Vatandaşlığı Alma Şartları S.S.S
Alman Vatandaşlığı Alma Şartları
Almanya’ya hem Türkiye’den hem de diğer üçüncü dünya ülkelerinden vatandaşlık başvurusu yapılır. Ancak bunun için Alman vatandaşlığı alma şartları yerine getirilmeli ve prosedüre uygun şekilde vatandaşlık başvurusu yapılmalıdır.
Vatandaşlığa kabul ücretleri ne kadardır?
Alman vatandaşlığı başvurusunda yetişkinler için 255 Euro başvuru formu, 16 yaş altı çocuklar için 51 Euro başvuru formu, vatandaşlık kabul ve vatandaşlık testi için 25 Euro ve vatandaşlık belgesi için 25 Euro ödenir?
Suç işlense de Alman vatandaşlığı alınabilir mi?
Ciddi bir suçtan ceza almadıysanız, Alman vatandaşlığını alma şansı vardır. Eğer ciddi bir suçtan hüküm giymişseniz, vatandaşlık alınamaz. Ancak bir süre sonra bu suçlar sicilden silinir. Böyle bir durumda başvuru yapabilirsiniz.
8 yıldan kısa oturumlarda vatandaşlık verilir mi?
İlk kural en az 8 yıl oturumlar içindir. Ancak entegrasyon kursunu tamamlarsanız, 7 yıl sonra Alman vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz. Uzun yıllar Almanya’da gönüllü işlerde çalışılıyorsa ve çok iyi Almanca konuşuyorsanız, 6 yıl sonra vatandaşlığa geçme hakkı vardır.
İçerik
gizle
“Alman Vatandaşlığı Alma Şartları” üzerine bir yorum