Almanya’ya Evcil Hayvan Girişi | Almanya Evcil Hayvan

Almanya’ya evcil hayvan girişi belli prosedürlere uyulması sayesinde kolaydır. Burada dikkat çeken temel nokta ise kuduz mikrobunun olup olmamasıdır. Çünkü Almanya başta olmak üzere Avrupa genelinde kuduz vakaları yoktur ve bu yüzden temizlenmiş alan adıyla bilinir. Bundan dolayı Türkiye’de hayvanın sağlık kontrolünden geçmesi esastır.

Almanya Evcil Hayvan Girişi Mümkün mü?

Almanya evcil hayvan girişi yapabilmek her daim söz konusudur. Ancak burada dikkat çeken temel nokta, özellikle kuduz ve bunun gibi bulaşıcı hastalık gibi durumlara karşılık işlemlerin mutlaka, seyahat tarihinden en az 3.5 ay önce başlatılması gerektiğidir. Buna dikkat edildiği zaman herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamış olursunuz. Almanyaya evcil hayvan girişi de tamamlanır.

Almanya Evcil Hayvan Girişi İçin Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılır?

  • Almanya evcil hayvan girişi aranan temel şart hangi hayvan olursa olsun bunun tüm aşılarının tamamlanmış olması gerektiğidir. Böylelikle pet pasaportu olarak tanımlanmış, aşı konusunda bir sorun bulunmadığını gösteren evrakın sahibi olursunuz. Buna aşı karnesi de denilmektedir.
  • Test yaptırmak Almanya evcil hayvan götürmek için kesinlikle bir ana kriterdir. Bunların içinde öne çıkan ise kuduz testidir. Kuduz testinin yapılması sırasında unutulmaması gereken bir diğer işlem çip taktırılmasıdır. Mikroçip denilir. Bunu ilgili veterinerden rica etmeniz lazım. Hem zaman almaz hem de hayvana hiçbir şekilde zarar vermez. Yaklaşık olarak pirinç büyüklüğünde olduğunu söylemek mümkündür.
  • Bu işlemin ardından Almanya hayvan girişi için tanımlanmış bir barkod size sunulur. Bunu aşı pasaportunun içine yapıştırmak esastır. Olası kaybolma durumlarına karşılık üzerindeki numaranın ezberlenmesi sizin için bir avantaj olacaktır.

İlk aşama bu şekildedir. Bunun sonrasında daha farklı süreçler de mevcuttur.

Almanya'ya Evcil Hayvan Girişi | Almanya Evcil HayvanPin
Almanya’ya Evcil Hayvan Girişi | Almanya Evcil Hayvan

Almanya’ya Evcil Hayvan Girişi İçin Hangi Belgeler İstenir?

Almanya evcil hayvan götürmek isteyen kişilerin mutlaka unutmaması gereken bir diğer husus ise Veteriner Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü üzerinden yapılacak olan ödemedir. Bunun dekontunun olmaması halinde, hayvan alınmış kanın teste yollanması gibi bir durum hiçbir şekilde söz konusu olmaz. Bu yüzden ilk etapta paranın yatırılması büyük önem arz eder.

Almanya’ya evcil hayvan girişi para ödemesi Ziraat Bankası üzerinden tamamlanır. Bunu her daim çok basit bir biçimde ve iki değişik şekilde ödeyebilirsiniz. Birisi bankanın şubesin gitmek ve parayı yatırmak iken diğeri ise online, mobil sistemleri kullanmaktır. Burada önemli oklan nokta dekontun her zaman alınması gerektiğidir.

Almanya’ya Evcil Hayvan Girişi Nasıl Olur?

Almanya evcil hayvanın girişi için yapılması gereken en son işlemleri de göz önünde bulundurmak önem arz eder. Buna göre dekontun alınması, veterinere sunulması ve ardından da kan testlerinin sonuçlanmasının sonrasında bir formun doldurulması gerekmektedir. Bu işlemi mutlaka veterinerin tamamlanması gibi bir kural vardır.

Sonrasında bu form, kan numunesi ve en son olarak ise pet pasaportuyla bunun fotokopisi test firmasına gönderilmelidir. 1 haftanın ardından ilgili test sonucu da çıkar. 3 aylık bekleme süresi söz konusudur. Yani her işlem bittiği zaman 90 gün boyunca beklenmesi gibi bir kural vardır. Tarım il müdürlüğüne bu süreyi takiben giderek, burada form doldurmalısınız. Ücret ödeme işleminin de olduğunu unutmayın. Böylelikle size tam teşekküllü bir sağlık raporu sunulur. Bu raporun üzerinde yazan tarihten itibaren en fazla 10 günlük bir zaman dilimi içerisinde yurt dışına çıkmanız söz konusudur.

Almanya’ya Evcil Hayvan Girişi S.S.S

Almanyaya evcil hayvan girişi nasıl olur?
Almanyaya evcil hayvan girişi test, kan tahlili, tamamlanan aşı ile mümkündür.
Almanyaya evcil hayvan girişi için hangi belge lazım?
Almanyaya evcil hayvan girişi pet pasaportu ile mümkündür.

İlginizi Çekebilir;

Kedimi Almanya’ya Getirmek İstiyorum

Almanya Oturma İzni İptali

Almanya Master Sonrası Çalışma İzni

Almanya’da Aşı Çalışmaları

 

Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın