Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri

Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri; Günümüz şartları düşünüldüğünde artık pek çok kişi yurtdışındaki çalışma imkanlarını araştırıyor ve bu ülkelerde hizmet vermek için kararlar alıyor. Bu durum geçici olarak, kariyere yurtdışı deneyimi katmak amacı ile yapılabildiği gibi, uzun süreli ya da kalıcı olarak da tercih edilmektedir.

Hemen hemen her dönemde, yurtdışında eğitim alan ya da yurtdışı iş deneyimi bulunan kişilerin mesleki anlamda daha ayrıcalıklı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. İşte bu konuda atılım yapmak isteyen kişiler de genellikle Almanya’yı tercih etmektedir. Ancak bu konuda merak edilen pek çok konu olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan bir tanesi Almanya’da resmi çalışma saatleri ve buna benzer konulardır. İşte bu yazı içerisinde en çok merak edilen konulardan olan çalışma saatleri hakkında detaylı bilgiler paylaşacağız.

Almanya Çalışma Saatleri Nasıl?

Almanya’da çalışmak isteyen pek çok kişinin bu konuda araştırdığı bazı öncelikler bulunmaktadır ki bunlardan bir tanesi de çalışma saatleridir. Eskiden Almanya’daki pek çok kurumda, Türkiye’de olduğu gibi 09.00- 17.00 saatleri arasındaki bir çalışma planı uygulanmaktaydı. Ancak ülkede refah seviyesinin artması, insan haklarına olan saygı kapsamında, çalışma saatlerinde büyük avantajlar ve kolaylıklar sağlanmaya başlandı.

Bu yüzden artık Almanya’da resmi çalışma saatleri pek çok kurumda esnek çalışma planına göre ayarlanmaktadır. Peki, esnek çalışma saatleri ne demek? Bu plana uygun olarak çalışılan kurumlarda, çalışma saatlerini genelde çalışanlar belirler. Yani  gün içerisinde illa ki sabah 9’da mesaiye başlanılması gibi kural yoktur. Tabi bu durum, kişini yapması gereken işleri ve alması gerektiği sorumlulukları etkilemediği sürece bu şekilde ilerlemektedir. Aksi takdirde kişiler işlerinde verimli olmuyorsa bu konuda kendilerine taviz verilmeyecektir.

Almanya'da Resmi Çalışma SaatleriPin
Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri

Almanya’da Esnek Çalışma Saatlerinin Olduğu Kurumlar

Almanya’da esnek çalışma saatlerinin mevcut olduğu kurumlar genellikle, özel şirketlerdir. Burada çalışanlar, işe geliş ve işten çıkış saatlerini, kendi iş yüklerini göz önüne alarak belirlerler. Ancak bu programı benimsemeyen ve Almanya’da resmi çalışma saatleri planına uyum sağlayan firmaların bulunduğunu da söylemek gerekmektedir. Fakat bunun dışında ülke içerisinde genelde, iş saatleri konusunda kesinlilik hakim değildir.

Ayrıca Almanya’da bir kişi haftada en fazla 50 saat çalışabilmektedir. Ki bu da minijob adı verilen ek bir çalışma ile meşgul olan kişiler için geçerlidir. Onun dışında minijob ile uğraşmayan kişiler için haftalık çalışma saati 35 ila 40 saat dolaylarındadır.

Almanya’da Resmi Saat Uygulaması İle Çalışan Kurumlar

Almanya’da resmi saat uygulaması ile çalışan kurumlar genelde bankacılık sektöründeki çalışanlar ile resmi kurumlardır. Bu tür kurumlarda genellikle Almanya resmi çalışma saatleri 09.00- 17.00 saatleri arası olarak belirlenmiştir.

Öğle tatili saati 12.00 ile başlayıp 13.00’da sona ermektedir. Resmi kurumlar genelde hafta içi her gün bu saat dilimlerinde hizmet vermektedirler.

Ancak resmi kurumlarda çalışan çoğu kişi için de çalışma saatleri Türkiye’deki kadar fazla değildir. Çünkü ülkedeki hemen hemen yasa niteliğindeki kararda, çalışan kişiler için haftada en fazla 40 saat çalışmak koşulu bulunmaktadır.

Bu konularda merak ettikleriniz ya da öğrenmek istedikleriniz iç,n web sitemizde paylaştığımız irtibat numaralarından bizlere ulaşabilir ve ayrıca danışmanlık hizmetlerimizden de faydalanabilirsiniz.

Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri S.S.S

Almanya'da doktorlar kaç saat çalışıyor?
Almanya’da çalışan bir doktor haftada en fazla 40 saat çalışmaktadır. Almanya’da herhangi bir kurumda 50 saatten fazla çalışan bir kişiye genelde denk gelinememektedir.
Almanya'da özel kurumlarda izin süresi ne kadar?
Almanya’da özel bir şirkette ya da kurumda çalışıyorsanız bir yılda 30 günlük süreçte izin yapabilme daha doğrusu işe gitmeme hakkınız bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir;

Almanya’da Memur Çalışma Saatleri

Almanya’da Banka Çalışma Saatleri

Almanya’da PTT Çalışma Saatleri

Almanya’da Çalışma Saat Ücreti

Almanya’da Yaşam Ve Çalışma

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
“Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri” üzerine bir yorum
Yorum yapın