Almanya’da Polisin Çalışma Saatleri

Alman polisinin haftalık görev süresi 40 saat ile standarttır. Bir polis merkezi içerisinde polisler 4 vardiya halinde çalışır. Vardiyalar yıllık olarak belirlenir ve polisin hangi gün hangi vardiyada olacağı yılın başında belirlenmiştir. Almanya’da polisin çalışma saatleri haftalık 40 saatten vardiyalı olarak değişir.

Almanya’da Polis Teşkilatı Almanya’da Polisin Çalışma Saatleri

Alman polis teşkilatının yarısı ora seviyeli rütbedeki polislerden oluşur. Yüzde 45 kadarı da yüksek seviyedeki rütbeli polislerden ve kalan yüzde 5’lik seviye de en yüksek rütbeli polislerdir.

Alman polis teşkilatında üç farklı yıldız sistemi vardır. Bir polis, eğer polis okulu mezunu ise yeşil iki yıldız ile göreve başlar. Her polisin çalışma süresinin artması ile birlikte rütbesi de artar. Polisin Başarlı olması ile birlikte dört yeşil yıldıza kadar yükselme sınırı vardır. Emekliliğe az kaldığı yılarda ise tek beyaz yıldıza ulaşılabilir. Polislik görevine başlandıktan en az 3 yıl sonra ise komiserlik sınavına giriş hakkı bulunur. Polislik mesleği dışından da komiserlik sınavına girilebilir ve bunun için en az lise mezunu olma şartı vardır. Polislik mesleğinde olanlar için ise 3 yıl görev yapma şartı bulunur. Almanya’da polisin çalışma saatleri teşkilat tarafından önceden belirlenerek vardiyalar düzenlenir.

Almanya’da Polisin Görev Saatleri

Almanya’da polisin çalışma saatleri için, Alman polisi için yıllık olarak belirlenen vardiya çizelgesi her personel için düzenlenir ve personel çizelgeye bakarak önceden bilgi sahibi olur. Haftalık 40 saat olan görev süresi günlük olarak 4 vardiyaya bölünür. Almanya’da polisler fazla çalışmaları halinde mesai ücretlerini alırlar. Saat ücreti olarak 17.47 Euro ücret belirlenmiştir. Ayda ise 2795 Euro maaş ödemesi yapılır.

Almanya'da Polisin Çalışma SaatleriPin
Almanya’da Polisin Çalışma Saatleri

Almanya’da Türklerin Polis Olması

Polis teşkilatına daha fazla personel kazandırmak ve polis teşkilatını güçlendirmek amacıyla göçmenlere de polis olma hakkı verilir. Almanya’da polis olmak için göçmenlere belirli sınavlar uygulanır. 17 ile 34 yaş arası kişiler polis olmak için başvuru yapabilir. Göçmenlerin polis olabilmesi için en önemli şart, Almanca bilmektir. Polislerin tutanak tutmasının çok önemli olmasından dolayı mutlaka iyi düzeyde almanca bilgisi şartı aranır.

Almanca dil sınavının ardından genel yetenek testi yapılır. Ardından spor sınavına tabi tutulur ve mekik, kısa engelden atlama, halter, arasında 10 metre mesafe olan engel arasında koşu ve konsantrasyon, koşu ve yüzme yeteneği ölçülür. Bu testlerin hepsi için arı ayrı puanlama yapılır ve hepsinin ortalaması alınarak spor puanı verilir. Yüzme testinde beklenen, stil önemli olamamakla beraber 100 metre mesafeyi 2 dakika 45 saniyede geçmektir. Alman vatandaşı olma şartı yoktur, Türk vatandaşları için sadece süresiz oturum izni sahibi olmak yeterlidir.

Almanya’da Polis Maaşları

Almanya’da polislik eğitimi alan bir öğrenci, okula başladığı andan itibaren memur sayılır ve eğitim aldığı süre boyunca maaş almaya başlar. Her öğrenciye en az 400 Euro maaş ödemesi yapılır ve bu maaş öğrencinin evli ya da bekâr olmasına göre değişir. Komiser okulunda eğitim gören bir öğrenci ise en az 850 Euro ücret alır. Göreve başlayan bekâr bir polis memuru Almanya’da 1800 Euro maaş alırken evli ve 1 çocuklu komiser 2482 Euro maaş almaktadırlar. Almanya’da polisin çalışma saatleri de vardiyaya göre değişirken fazla mesai için ücret ödemesi yapılır.

Almanya’da Polisin Çalışma Saatleri S.S.S

Almanya’da Türk polislerin aldıkları en düşük ücret nedir?
2000 Euro ile 2700 Euro arası değişmektedir.
Almanya’da polis olmak için vatandaşlık şartı var mı?
Vatandaşlık şartı aranmasa da süresiz oturum izni şartı ve Almanca dil bilgisi şartı aranır.
[/toggle]

İlginizi Çekebilir;


Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri

Almanya’da PTT Çalışma Saatleri

Almanya’da Memur Çalışma Saatleri

Almanya’da Doktorların Çalışma Saatleri

Almanya’da Banka Çalışma Saatleri

 

Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın