Almanya’da Düğünler Nasıl Yapılır

Almanya’da evlenmek isteyen kişiler tıpkı Türkiye’deki gibi benzer merasimler ile evliliklerini tamamlayabilir. Almanya’da düğünler nasıl yapılır; öncelikle kişilerin Evlendirme Daireleri (Standesamt) ile evlilik taleplerini belirtmelidir. Ardından nikah işlemi ile evlendiklerine dair resmi belgeler oluşturulur. Evlenme sırasında hem sizin hem de eşinizin evlendirme dairesinde bulunması gerekiyor.

Evlenme işleminin tamamlanmasının ardından düğün için oluşturulmuş özel alanları tercih edebilirsiniz. Bu alanlar toplantılar, kutlamalar ya da benzeri amaçlar için oluşturulmuş büyük alanlardır. Ancak dilerseniz belirli bir çalışma yerine randevu yaptırarak da düğün işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Almanya’da Bulunan Düğün Törenleri Ve Evlilik

Almanya’da yapılan düğünlerin kendine ait gelenekleri bulunuyor. Tüm bu gelenekler tıpkı ülkemizde olduğu gibi uygulanabilir ya da kişi isterse uygulamadan geçebilir.

Almanya’da düğünler nasıl yapılır;

  • Aussteur: Kişilere evlilik sırasında verilen hediyelerdir. Bizdeki çeyizler ile aynı amaçla ve tarzda yapılır.
  • Hochzeitstisch: Bu gelenekte çiftler ev için ihtiyacı olan eşyalardan bir liste yapar ve masaya koyar. Çifte destek olmak isteyen kişiler bu listedeki eşyalardan bir ya da birkaçını alıp çifte hediye eder.
  • Hackselstreuen: Ufak kıyılmış samanlar evlenecek çiftin eski sevgililerinin evine serpilir.
  • Polterabend: Şans getirmesi ve kötü şansı yok etmesi için düğün öncesinde tabak çanak kırılmasıdır.
  • Kranzen: Bu gelenekte gelinin kapısı çiçeklerden yapılmış taçla süslenir.
  • Trauung: Resmi nikahtan önce kıyılan geleneksel bir nikahtır. Yalnızca yakın akrabalar ve arkadaşlar davet edilir.
  • Reiswerfen: Yeni evlenen çift nikah dairesinden çıkarken havaya pirinç atılır.
  • Brautstraußwefen: Gelinin tören boyunca elinde taşıdığı çiçeği düğün sonunda diğer davetlilere atmasıdır.
  • Brautentführung: Nikah sonrası düğüne gidilirken gelin arabasına dikkat çekilmek için yapılan konvoydur.

Almanya’da Düğünler Nasıl Yapılır; Almanya’da Nerede Evlenilir

Almanya’da evlenmek istiyorsanız öncelikle eşinizin bulunduğu eyaletteki Evlendirme Daireleri ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak burada şart eşinizin oturma izninin ya da vatandaşlığının olmasıdır.

Eğer her ikiniz de sığınmacı, mülteci ya da diğer statülerdeki bireyler iseniz Almanya sınırları içerisinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde evlenebilirsiniz. Evlenme işleminizin ardından ise kutlama için düğün yapabilirsiniz.

Almanya’da düğünler nasıl yapılır; bunun için eşinizin geleneklerinden yola çıkabilirsiniz. Eğer ikiniz de aynı ülkenin geleneklerine sahipseniz kendi geleneğinizdeki gibi bir düğün yapabilirsiniz. Bunun için özel bir sınırlama bulunmaz.

Almanya'da Düğünler Nasıl YapılırPin
Almanya’da Düğünler Nasıl Yapılır

Almanya’da Düğünler Nasıl Yapılır; Almanya’da Düğün Sonrası Oturum Değişikliği

Almanya’da düğün nasıl yapılır; dileyen herkes istediği düğünü yapabilir. Ancak evlenme ile temelde bağlı olan bir durum düğün sonrasında oturum değişikliği sağlar. Bu oturum değişikliği için ise iki ayrı durum bulunuyor;

  • Eşiniz Alman vatandaşı ise: Bir Alman vatandaşı ile evlendiğinizde doğrudan Alman vatandaşı olmazsınız. Ancak size doğrudan üç yıllık oturum izin hakkı sunulur. Bu sürecin sonrasında ise dil becerileri ve beklenen diğer koşulların sağlanması durumunda sürekli oturum izni alırsınız. Toplamda 5 yılın ardında ise Almanya Federal Cumhuriyeti vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Eşiniz Alman vatandaşı değilse ancak oturum izni bulunuyorsa da dil becerilerinizi kanıtlamanız durumunda 3 yıl oturma izni alabilirsiniz.

Almanya’da Düğün Sonrası Yükümlülükler

Almanya’da düğün sonrası kişilerin soyadını değiştirmesi, hukuki işlemlerde söz hakkına sahip olabilmesi hakları doğar. Bunun yanında mali arz ile eşlerin finansal olarak birbirini desteklemesi, ortak velayet, aile sigortası, vergi, duy aylığı ve miras gibi farklı yükümlülükleriniz de oluşur.

Almanya’da Düğünler Nasıl Yapılır S.S.S

Almanya’da Türk Düğünü Yapabilir Miyim?
Almanya’da resmi bir şekilde nikahınızı tamamladıktan sonra dilediğiniz gibi organize ettiğiniz düğün yapabilirsiniz.
Almanya’da Düğün Ücretleri Ne Kadardır?
Evlendirme dairesi ücreti 50 ila 100 Euro arasında olup, düğün için masraflarınız kiralayacağınız yer ve düğüne göre değişiklik gösterecektir.
Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın