Almanya’da Aylık Çalışma Saati | Almanya Çalışma Saati

Almanya’da çalışmak isteyen kişilerin merak ettiği pek çok konu bulunmaktadır. Özellikle de iş, maaş ve çalışma saatleri konusunda merak edilenlerin giderek arttığını söyleyebiliriz. Çalışma saatlerini araştıran kişilerin bu sorusuna karşılık Almanya’da aylık çalışma saati kavramının yaklaşık olarak 200 saate denk geldiğini söyleyebiliriz.

Çünkü bu ülkede genelde yarı zamanlı ve esnek çalışma saatleri hakim. Özellikle ofis tarzı çalışma biçimini benimseyen şirketlerde çalışma saatlerinde büyük bir esneklik söz konusu diyebiliriz.

Almanya’da Haftalık Çalışma Saati Almanya’da Aylık Çalışma Saati

Almanya’da haftalık çalışma saati çoğu yer için 40 saat civarındadır. Çünkü Almanya’da haftada en fazla 50 saat çalışılması gibi bir kural söz konusu. Bu kural çoğu kurum ve kuruluş için geçerlidir diyebiliriz. Ancak halen tam zamanlı çalışma şekline bağlı kalan yerler de var. Fakat dediğimiz gibi çoğu yerde serbest bir çalışma biçimi hakim.

Almanya’da İşe Başlama ve İş Sonu Saatleri

Almanya’da iş hayatındaki esneklik sadece Almanya’da aylık çalışma saati konusunda değil işe giriş ve çıkış saatleri konusunda da geçerli. Bu ülkede yer alan pek çok kurumsal firmada, gün içerisinde işlerinizi tamamladığınız sürece işe giriş ve çıkış saatlerinize iş verenlerin karışmadığını söyleyebiliriz.

Yani işe saat 9’da başlanır akşam 5’te çıkılır gibi katı kurallar, çoğu firmada yoktur. İşinizi gerçekten tamamladığınız sürece sabah 11’de de işe gelebilir ya da akşam 4’te de işten çıkabilirsiniz. Bunun kontrolü işverenler tarafından yapılmıyor. Yani kişiler aslında kendi çalışma saatlerini kendileri kontrol ediyor.

Tabi bu her firma için geçerli değil. Yine kuralları olan ve iş giriş- çıkışlarını belirleyen kurumlar olduğunu da belirtelim.

Almanya'da Aylık Çalışma SaatiPin
Almanya’da Aylık Çalışma Saati

İş Hayatındaki Çalışma İzinleri

Almanya’da aylık çalışma saati konusunda büyük bir esneklik söz konusu olduğunu yukarıda belirtmiştik. Buna ek olarak izinler konusunda da çalışanlara güzel avantajlar sağlanmaktadır.

Örneğin; çoğu firmada kişiler için yılda yaklaşık 30 gün işe gelmeme gibi bir hak tanınmıştır. Hastalık, özel gün gibi sebeplerin dahil olduğu zamanlarda yılda 30 sefer işe gitmeme gibi bir avantaj sağlanıyor.

Ayrıca ülkede, resmi tatillerin sayısı da bir hayli fazla olduğu için yıl içerisindeki tatillerin gerçekten tatmin edici gün sayısına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Almanya’da En Çok Hangi Meslekler Rağbet Görüyor?

Peki, Almanya’ya çalışmak için gitmek isteyen bir kişi burada hangi meslek dallarında iş bulabilir? Yani Almanya’da en çok hangi alanlarda işe alım sağlanıyor? Bunlardan bazılarını aşağıdaki gibi maddelendirebiliriz.

  • Bilgisayar Mühendisi (yazılımcı, programcı vs.)
  • Elektrik Elektronik Mühendisi (Elektrik teknisyeni vs.)
  • Hasta Bakıcı
  • Satış Danışmanı (Satış asistanı, satış uzmanı vs.)
  • Müşteri Temsilcisi
  • IT Danışmanı
  • Aşçı
  • İnşaat Sektörü

İş arayan kişilerin daha çok bu meslek gruplarının tercih edildiğini bilmeleri gerekmektedir. Ancak Almanya’da hemen hemen her alanda kolayca iş sahibi olabilmek de mümkün diyebiliriz. Bu konularda detaylı bilgiler almak ve aklınıza takılan soruları sormak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Almanya’da Aylık Çalışma Saati S.S.S

Almanya'da Diploma Olmadan Çalışmak Mümkün mü?
Hayır, bu ülkede çalışmak isteyen kişilerin mutlaka mesleki lise diploması, ön lisans diploması ya da lisans ve lisans üstü diplomalarının olması şarttır. Aksi takdirde bu ülkede iş bulmanız zordur diyebiliriz.
Türkiye'de Alınan Eğitim Diplomaları Almanya'da Geçerli mi?
Evet, ülkemizde bulunan hemen hemen tüm yüksek öğretim kurumu diplomalarının uluslar arası geçerliliği bulunmaktadır. Yani Türkiye’de lisans eğitimi sonrası aldığınız bitirme diplomanız Almanya sınırları içerisinde de geçerli olacaktır.

İlginizi Çekebilir;

Almanya’da Memur Çalışma Saatleri

Ev Alana Almanya Vatandaşlığı

Almanya’da Resmi Çalışma Saatleri

Almanya’da Banka Çalışma Saatleri

Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın