Almanya İltica Çalışma İzni; Almanya’da çalışmak için gerekli olan şartlar, sizin ülkeye giriş şeklinize göre de değişiklik göstermektedir. Eğer bu ülkeye direkt olarak çalışma vizesi alarak giriş sağlamış iseniz o zaman çalışma izni aldıktan sonra işinize başlayabilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle, henüz Türkiye’de bulunduğunuz süreçte Almanya’daki bir kurumdan iş teklifi almış olmanız ve bunu kanıtlamış olmanız gerekmektedir. Fakat özellikle bu ülkeye çeşitli sebepler ile iltica edenler için çalışma izni konusunda bazı yasalar ve kısıtlamalar söz konusudur. Bu durumda Almanya iltica çalışma izni hakkında merak edilenler ve yine Almanya çalışma izni nasıl alınır konusundaki açıklamalar için yazımızı okuyabilirsiniz.
İltica Nedir? Almanya İltica Çalışma İzni
Almanya Sığınmacılara Çalışma İzni Veriyor mu?
Normal şartlarda, farklı bir ülkede çalışmak için genellikle ilk olarak çalışma vizesi alınması şarttır. Çalışma vizesi alan kişiler, ülkeye geldikten sonra hükümetin talep ettiği koşullara uygunluk sağlıyorsa o zaman çalışma izni de elde edebilir ve böylece ülke sınırları içerisinde çalışmaya başlayabilir.
Ancak Almanya çalışma izni konusunda durumlar biraz farklıdır. Bu ülkeye sığınan kişilerin iltica çalışma izni alabilmesi için öncelikle Yabancılar Yasası’na göre çalışma yasaklarının bulunmaması gerekmektedir. Çalışma yasağı olan sığınmacılara Deutschland iltica çalışma izni verilmez.
Çalışma Yasağı Olmayan Kişiler İçin Almanya İltica Çalışma İzni
Bu ülkeye sığınmacı olarak yani iltica yolu ile gelen ve Deutschland iltica çalışma izni almak isteyen kişilerin de yine bazı şartları sağlaması gerekmektedir Bunu biraz açacak olursak, sığınmacılar ilk olarak varış noktası adı verilen ve sığınmacılara özel bir tesiste kalmak durumundadırlar. Bu tesiste kalma süresi, kişilerin siciline, geldikleri ülkelere ve bu ülkeden geliş sebeplerine göre değişmektedir.
Deutschland iltica çalışma izni genel olarak bu tesiste kalan kişiler için 3 aydan sonra başlar. Yani çalışma izni alabilmek için öncelikle; herkesin 3 aylık bir süreç içerisinde Almanya’da ikamet etmiş olmaları gerek. Bu üç ayın içerisinde ilgili aşamaları geçerek, çalışma izni sahibi olabilirsiniz. Fakat bu aşamaları geçemediğiniz takdirde çalışma izni alamaz ya da kısıtlı iş olanakları dahilinde çalışabilirsiniz.
3 . ay tamamlandıktan sonra eğer varış noktası yani kabul merkezinde yaşanması gerekmiyorsa o zaman bu sürecin sonunda Deutschland iltica çalışma izni alınabilir. Fakat halen ilk kabul merkezinde ikamet edilmesi gerekiyorsa; o zaman kişiler 6. ayın sonunda çalışma izni alabilirler. Tabi bunun için kişilerin, reşit olmayan çocuklarının da olması şarttır.
Eğer kişilerin reşit olmayan çocukları yoksa o zaman çalışma izni ancak 9. ayın sonunda alınabilmektedir.
Bu konuda çalışma izni alabilmek için oturma izni de almış olmanız gerekmektedir. Eğer oturma izni alabiliyorsanız yüksek ihtimalle çalışma izni almanız da mümkün olacaktır.
Almanya İltica Çalışma İzni S.S.S
İlginizi Çekebilir;
Almanya Mülteci Çalışma İzni | Almanya Çalışma İzni
Almanya Çalışma İzni 25 Adımda Kapsamlı Rehber
Alman Vatandaşlığı Avantajları | Alman Vatandaşlığı
Alman Vatandaşlığı Online Başvuru