Almanya’da Mevsimler Nasıl Geçer

Almanya ılıman bir bölgede bulunur dolayısı ile kışları oldukça yumuşak yazları ise serindir. Almanya’da mevsimler nasıl geçer konusunu merak edenler için en önemli bilgi, ülkenin batı rüzgarlarının üstünlük sağladığı ılıman bir iklime sahip olduğudur.

Almanya, Orta Avrupa’da Alpler’e, Kuzey denizi, Baltık Denizi ve kuzey Avrupa Ovasına kadar ulaşan geniş bir coğrafyaya sahiptir. 349223 kilometrekare kara parçasına sahip olan ülkenin 7798 kilometrekaresi su kaynağıdır. En yüksek noktası Alpler’ de bulunan Zugspitze Sachsenbande noktasıdır ve rakamı 2962 metredir.

Kışları Ilımlı, Yazları Serin

Almanya’da iklim Stream etkisi altında bulunan Kuzey Atlantik akıntılarından etkilenir, ısıtıcı sular Kuzey Denizi sınırlarında bulunan Jutland yarımadası ile Ren bölgesi başta olmak üzere birçok farklı bölgeyi etkisi altına alır.

Dolayısı ile ülkenin kuzey ve kuzey batı bölgelerinde okyanus iklimi hakimdir bundan dolayı yağışlar tüm yaz en üst seviyeye çıkacak şekilde dönem boyu sürer.

Almanya’da mevsimler nasıl geçer öğrenmek isteyenler için verilen en doğru bilgi; kışları ılımlı ve yazları serin geçse de sıcaklıklar genellikle 30 dereceyi aşar. Doğu kesimlerinde iklim karasaldır bu yüzden kışlar oldukça soğuk yazlar ise çok sıcak ve kurudur şeklindedir.

Almanya’da Mevsimler Nasıl Geçer; Dört Mevsimin Tüm İhtişamı

Güney ve Orta Almanya’da hem karasal hem de okyanusal iklim arasında bir geçiş söz konusudur ancak buna rağmen en yüksek sıcaklık yaz aylarında 30 dereceyi aşar. Ilıman bir bölgede bulunmasından dolayı Almanya dört mevsimi tüm ihtişamı ile yaşar, ülkede doğal afet görülme olasılığı minimum seviyededir.

Almanya’da mevsimler nasıl geçer sorusuna verilmesi gereken bir başka cevap havadaki değişimin hızlı ve ani yaşandığı ve yaz aylarında güneşin bulutları anında değiştirdiğidir. Bu değişimin nedeni Atlantik Okyanusu’nun yumuşak akımlarının Rusya ile Kuzey Kutbu üzerinden gelen soğuk hava kütlelerine olan etkisidir.

Almanya'da Mevsimler Nasıl GeçerPin
Almanya’da Mevsimler Nasıl Geçer

Almanya’da Mevsimler Nasıl Geçer; Ani Kar Yağışları

Kış aylarında sıcaklık ortalama olarak (-) eksi 8 derecenin altına yaz aylarında ise 22 dereceye kadar ulaşır. Kışın ilk yarısında sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi sık görülen bir durum değildir, bulutlu hava ve sürekli yağmur yağar.

Kar yağışının yoğun yağmasından dolayı Alpler ‘de kayak sezonu erken açılır. Ülkede ilkbahar kendini ani kar yağışları ile getirir, Nisan ayının ortalarına kadar özellikle Münih ve Bavyera bölgelerinde yoğun kar yağışı ile rüzgar görülür.

Bu bölgelerdeki ortalama hava sıcaklığı 9 derecedir en güneşli günlerde dahi gündüz havanın sıcaklığı ancak 20 dereceye kadar çıkar. Almanya’da mevsimler nasıl geçer sorusunun en net cevabı yazlar ılıman kışlar ise yumuşaktır.

Ilıman İklim Bölgesi Özellikleri

Almanya’da yaz ayları ılıman iklim bölgesinin özelliklerini taşır aşırı sıcaklık yoktur, hava sıcaklığı ortalaması 23 derece olarak alınır. Ağustos ayı geldiğinde sıcaklıklarda düşmeye başlar ayın ortalarında başlayan muhteşem mevsim Eylül ortasına kadar sürer.

Sahillerde hava 26 dereceye kadar ısınır, deniz suyu sıcaklığı yaz mevsimi süresince 17 santigrat dereceyi aşmaz. Bundan dolayı sahilde her zaman serin esen bir meltem söz konusudur.

Ülkede sonbahar sıcak ve güneşli geçmesine rağmen yağışlar oldukça az yaşanır. Sonbahar geç gelir ama genellikle bulutlu günler hakimdir, kısa süren yağışlar ardından kar yağışını getirir.

Almanya’da Mevsimler Nasıl Geçer S.S.S

Almanya'ya gitmek için en uygun dönem ne zamandır?
Ülkeye gitmek için en uygun mevsim ilkbahar, sonbahar ya da yaz aylarıdır en ideal dönem ise Eylül ayıdır.
Almanya'da hangi iklimler görülür?
Ülkenin doğusunda karasal, Kuzey Denizi kıyılarında okyanusal, kuzeyinde ise subarktik iklim görülür.
Oyla! post
Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın