Almanya’da Doğum Nasıl Yapılır | Almanya Doğum

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya içerisinde ikamet ettiği süreçte hamile kalarak çocuklarını Almanya’da doğurabilir. Almanya’da doğum nasıl yapılır; kişilerin Almanya içerisinde bulunan hastanelerde doğum yapmasının sonucunda kişinin bebeği Almanya sınırları içerisinde doğmuş olacaktır.

Bir bebek Almanya sınırı içerisinde doğarsa Almanya tarafından bazı haklara sahip olabilir. Bu nedenle farklı koşulların değerlendirilmesi ile vatandaşlık, oturma izni ya da benzeri haklar tanınır.

Almanya’da Doğan Bebeğin Alman Vatandaşlığı Alması

Almanya’da doğum nasıl yapılır; Almanya içerisinde doğum yapan kişi bebeğini Almanya Federal Cumhuriyeti içerisinde kayıt ettirebilir. Ancak B kayıt işlemi doğrudan bebeğin Alman vatandaşlığına sahip olacağı anlamına gelmez. Almanya doğumlu çocuğun aile bireylerinden birinin Almanya vatandaşlığının bulunması durumunda çocuğa vatandaşlık verilir.

Bu durumun yanında eğer ebeveynlerden biri 8 yıldan uzun süredir yasal olarak Almanya’da yaşıyorsa ve süresiz olarak oturma iznine sahipse de doğan çocuğa vatandaşlık verilir.

Almanya’da doğan bebeğin sonradan vatandaşlık alabilmesi için ise şu şartlar aranır;

  • Çocuk doğduğu günden beri vatansız olmalıdır. Bu durum sığınmacı çocuklarını kapsar.
  • Çocuk doğrudan Almanya ülkesi sınırları içerisinde doğmuş olmalıdır. Bunun yanında Almanya’ya giden bir gemi ya da uçakta doğum da sayılabilir.
  • Çocuk kesintisiz olarak 5 yıl boyunca Almanya içerisinde yaşamalı ve 5 yıldan uzun bir hapis cezası bulunmamalıdır.
  • Almanya doğumlu çocuk vatandaşlık başvurusunu 21 yaşından önce yapmalıdır.

Almanya’da Doğum Nasıl Yapılır; Almanya’da Doğan Çocuğun Oturum İzni Alması

Almanya’da doğum nasıl yapılır, bebeğe oturum izni nasıl alınır; eğer bir ebeveyn sığınmacı ya da benzer statülerde bulunuyorsa bebeğe 2 farklı yol ile oturma izni alınabilir.

  • İkamet Yasası’nın 33. Maddesinden yararlanmak: Bu maddeye göre geldiğiniz ülkeden çocuğunuzun adına bir pasaport alabiliyorsanız bu pasaportu alarak Yabancılar Daire’sine başvuruda bulunmalısınız. Doğum belgeniz, çocuğunuzun pasaportu ve sizin oturma izniniz ile çocuğunuz için de oturma izni alabilirsiniz.
  • İltica Başvurusu: Kendinize başvurduğunuz gibi çocuğunuz için de iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. BAMF ile çocuğunuz için de iltica başvurunuz ile sizinle aynı statüde oturma izni alabilirsiniz. Daha sonra bu izni doğum belgeniz, çocuğunuzun vesikalık fotoğrafı ve mektup ile Yabancılar Dairesi’ne iletmeniz gerekir.
Almanya'da Doğum Nasıl YapılırPin
Almanya’da Doğum Nasıl Yapılır

Almanya Vatandaşı Olan Çocuğun Ebeveynlerinin Oturma İzni Alması

Alman vatandaşı olan bir çocuğunuz bulunuyorsa aile birleşimi ile Almanya oturma izni alabilirsiniz. Bu izin Familiennachzug Deutchen yasası ile de net bir şekilde açıklanmıştır. Almanya ya da Türkiye’de bulunmanız önemli bir nokta değildir.

Bu oturma izninin alınabilmesi için izin almak isteyen kişinin çocuğa ait velayete sahip olduğunu sunması gerekir.

Almanya’da Doğum Nasıl Yapılır; Almanya’da Doğum Yapmanın Avantajları

Almanya’da doğum yapılır ve Almanya’da doğum yapmanın avantajları nelerdir?

  • Eğer bir kadın Almanya içerisinde doğum yaparsa vatandaşlık alabilir.
  • Almanya içerisinde doğan ve oturma izni olan çocuklara eğitim ve sağlık hakları tanınır. Çocuğunuzun eğitim alanında birçok indirimden yararlanması sağlanır.
  • Çocuk çift vatandaşlı olarak sayılabilir. Böylece hem Türkiye’de hem de Almanya’da yaşama hakkı bulunur.
  • Almanya’da doğmuş ve büyümüş bir çocuk Alman vatandaşları gibi sağlık, iş ve eğitim sisteminden yararlanabilir.
  • Almanya’da doğan çocuklar ebeveynleri vatandaş olmasa dahi vatandaşlık alma hakkına sahip olabilir.

Almanya’da Doğum Nasıl Yapılır S.S.S

Sığınmacıyım, Almanya’da Doğan Bebeğim Alman Vatandaşı Mı Olur?
Sığınmacı olan kişilerin bebekleri ilk doğduğu anda doğrudan Almanya Vatandaşı olmaz ancak ilerleyen dönemde şartlar karşılanırsa 5 yaşından sonra vatandaşlık alabilir.
Çocuğum Nasıl Almanya Vatandaşı Olur?
Eğer ebeveynlerden biri Alman vatandaşı ise ya da 8 yıldan uzun süredir Almanya’da yaşıyorsa doğrudan Almanya vatandaşı olur.
Oyla! post

Photo of author

Schengenvize.com

Eray SARISAKALOĞLU SCHENGENVİZE.COM vize konusunda, insanların merak ettiği konularda rehber niteliğinde içerikler üretebilen profesyonel bir vize içerik üreticisidir. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakülte mezunu olan SARISAKALOĞLU, ayrıca Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vize Uzmanı olarak hayatına devam etmektedir.
Yorum yapın